Tesla изглежда успя да постигне амбициозната си цел за последното тримесечие по отношение на производството на своя Model 3. Можем да мислим за това като за утешителна награда за Илон Мъск в една доста тежка за него седмица.

По данни на източник от компанията, цитиран от специализирания сайт Electrek, Tesla е успяла да произведе поне 50 000 бройки от Model 3 по време на лятното си тримесечие. Към 28 септември бройката вече е около 51 000 коли. Така компанията най-сетне успява да стабилизира производствените си мощности на достъпната е-кола, достигайки до 5000 бройки на седмица.

Нещо повече, към края на периода производителят вече прави по 6700 коли от модела си седмично.

Засега това са неофициални данни, тъй като Tesla ще обяви резултати си доста след края на тримесечието. Няма съмнение обаче, че автопроизводителят се старае максимално да покрие целите, дори когато заради това трябва да намали цветовите опции.

Като цяло тези резултати са рекордни за е-автомобилната индустрия. За сравнение от конкурентния Chevy Bolt се правят едва 2000 коли на месец, а от Nissan Leaf - около 7300. За разлика от въпросните две компании обаче, които имат доста богат каталог, Tesla просто няма избор и трябва да даде всичко от себе си.

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове:
Най-четени
Всички

Стивън Кинг заби кинжал в сърцето на критиците на Game of Thrones

326 | 17.05.2019
Още от Tech

Intel, Broadcom и Qualcomm също спират доставките за Huawei

140 | Преди 6 ч.