Polestar представи първата си серийна електрическа кола на специално събитие в Ню Йорк и дори не си направи труда да прикрие факта, че се цели директно в пазарната позиция на Tesla. За целта дъщерната компания на Volvo разкри своя Polestar 1, който е позициониран не толкова като хибрид, а повече като напълно електрическа кола със задачата да привлече онези, които все още се колебаят да се сдобият с е-кола.

Polestar 1 има два електромотора в задната част на автомобила, които възпроизвеждат 218 к.с. В предната си част има 4-цилиндров бензинов двигател с обем от два литра. Обединявайки се с електрическите двигатели, автомобилът достига 600 к.с. обща мощност. Със своите 150 километра пробег на батерия с едно зареждане Polestar 1 има най-големия пробег сред всички хибриди на пазара.

„Polestar ще бъде директен конкурент на Тesla“, обяви изпълнителният директор Томас Ингенлат от сцената. По думите му предстоящият Polestar 2 ще се изправи директно срещу Tesla Model 3.

Polestar 1 ще струва 155 хиляди долара и ще се появи по улицата през 2019 г., като вече само в САЩ са поръчани 200 бройки. Въпреки че щабквартирата на Polestar е в Гьотеборг, колите ще се произвеждат в Китай. Цената определено изглежда доста по-голяма, имайки предвид, че Tesla Model 3 струва максимум 64 хиляди долара, така че за втората ревизия Polestar ще трябва да търси драстични редукции на себестойността.  

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове:
Най-четени
Всички

"Дюн" на Дени Вилньов с премиерна дата. Кастът е зверски!

577 | 17.02.2019
Още от Tech

2019 Renault Megane и 1.3 TCe: неочаквано добра комбинация (тест драйв)

31 | Преди 19 ч.