Tesla пусна няколко впечатляващи клипа на своята система за аварийно спиране, захранвана от Autopilot, която предотвратява сблъсък с невнимателни пешеходци. Още по-интересно е, че Tesla уточнява, че такива инциденти се избягват ежедневно.

Функцията autopilot на Tesla е доста противоречива, но автоматичната система за спиране безспорно е важен елемент, който Tesla предлага безплатно за всички свои коли. Сега компанията е подбрала няколко нагледни примера за това, как системата спира навреме и спасява човешки животи. В три от клиповете пешеходците изскачат отстрани и са извън полезрението на водача, но колите на Tesla спират точно навреме. Клиповете са записани с камерата на таблото, която колите на Tesla имат.

„Виждаме много такива инциденти – десетки до стотици пъти на ден колите избягват сблъсък. За съжаление не всички случаи имат напълно щастлив завършек, но при повечето е така“, твърди Tesla.

Компанията добавя още, че непрекъснато подобрява своята система с машинно обучение, за да я превърне в годна за пълна автономия на пътя.

Имайки предвид трагичните инциденти, ставащи по пътищата ежедневно, добре е да знаем, че при цялата помпозност на Tesla има и функции, които наистина спасяват човешки животи.   

  

Виж още: Новият офроуд прототип на Fisker не се нуждае от асфалт

 

Тагове: