Porsche разкри какъв може да е вашият мечтан EV-зареждащ парк, ако случайно се запътите към Източна Германия. Автомобилният производител отвори най-мощния европейски бързозареждащ парк в Лайпциг, като дава на посетителите дузина 350 kW станции, чиято единствена цел е да презаредят бързо вашия електромобил, както и още четири 22 kW-ови за превозните средства, които просто се нуждаят от малко зареждане. Общата мощност е около 7 MW и всичко това идва от възобновяема енергия.

Компанията използва времето за зареждане като възможност да предлага и други свои услуги. Можете да посетите център за клиенти (включително автомобилен музей и магазин).

Това е отчасти самопотупване по рамото и подчертава част от проблема със собствеността на ЕV през 2020 г. Макар че е чудесно, че има мощен заряден парк, той е само един. Porsche ще се нуждае от много повече, ако иска цялостна мрежа, която може да осигури на шофьорите дълги пътувания в Европа. Все пак това може да се счита за поглед към бъдещето, при което Porsche и други компании представляват реална конкуренция на Tesla.

Виж още: "Приятели" се завръща!

Тагове: