Илон Мъск обяви нов изненадващ модел Tesla Y – той е съобразен с визията на компанията и към този момент е един от най-икономичните модели, представяни някога. Иновативното е, че автомобилът дори не разполага с двигател, защото изработката му е възложена на... известна американска компания за производството на детски играчки.

Всъщност Tesla Y е количка за бутане, предназначена за деца между 1 и 4 години. Цветът й ще бъде само червен, цената ще е около 99 щатски долара и предварителните поръчки вече се трупат.

По-големите деца не са пренебрегнати – ще се предлага и мъник Tesla S седан със зареждаща се батерия. Цената й обаче се очаква да е 500 щатски долара, ще е оборудвана с фарове, работещ клаксон и ще се продава в няколко цветови варианта.

Детските возила правят своята премиера с „намигване“ точно на Tesla`s Battery Day Event – събитие, което определено вълнува любителите на уникалното возило.

Снимка: Radio Flyer

Виж още: Канадски полицаи спряха спящ шофьор на Tesla за превишена скорост

HiCast е седмичен подкаст на екипа на списание HiComm - Геро, Стоян и Хели, в който водещите разговарят за най-интересното от света на технологиите, филмите и игрите. Ако искате да разберете какво е направило впечатление на екипа на списанието през тази седмица - не пропускайте епизод 7.