Канадската полиция разпространи любопитна информация, според която са спрели за проверка електромобил Telsa, движещ се със скорост 150 км/ч – доста над лимита. Изненадата на патрулиращите служители била огромна, когато заварили шофьора сладко да похърква, като шофьорската седалка била дори спусната докрай.

„Показанията на радара потвърдиха, че автомобилът се е движил автономно със сериозните 150 км/ч“, съобщи представител на Royal Canadian Mounted Police. „Въпреки че производителите на електромобили вграждат в колите си системи, които пречат на шофьорите да се възползват от автопилота и да не обръщат внимание на пътя, тези системи са създадени само да подпомагат движението, не напълно да заместят шофьора.“

В последните месеци се появи доста информация, че автопилотът на Tesla всъщност представлява сериозна опасност за обществото, защото все повече шофьори спират да обръщат внимание на пътната обстановка и използват свободното време за забавление или спане. Например при скорошни пътни инциденти на територията на САЩ шофьор е вечерял, докато колата е катастрофирала, а друг е гледал филм, докато Tesla-та му е ударила няколко паркирани полицейски коли.

Снимка: shutterstock

Виж още: Всяка четвърта нова кола в Европа от 2025 г. ще е електрическа

 

Тагове: