Феновете на Tesla са насочили поглед към новия огромен завод на компанията в Китай, където се очаква в следващите седмици да стартира производството на Tesla Model 3. Сега нова снимка, направена с дрон, показва именно такава кола на тестовата писта на завода.

По всяка вероятност това ще се окаже първата Tesla с етикет Made in China, към която скоро трябва да се присъединят хиляди нови бройки.

Като такъв автомобилът ще влезе в историята, защото Tesla става първата чуждестранна компания за е-коли, която притежава завод за тяхното производство в Китай. Tesla започна работата по него през януари с надеждата, че ще го пусне в експлоатация до края на годината и по всичко личи, че този срок ще бъде спазен. Доставчици на Tesla твърдят, че поточната линия може да заработи още от 14 октомври.

Въпреки че идентичността на колата по-горе не е потвърдена, до голяма степен сме сигурни, че тази Tesla Model 3 е изработена на място. Новият производствен капацитет ще има значително влияние за въвеждането на по-евтините Tesla Model 3 коли в Китай, който е най-важният пазар за електрически коли в света.

Виж още: Планът на Илон Мъск да прати хора на Марс е самоубийствена мисия (ВИДЕО)

Тагове: