Tesla обяви данните за извършените доставки през третото тримесечие на годината и това са рекордните 97 000 коли. За Q3 Tesla вдигна рязко оборотите и Илон Мъск дори се надяваше, че компанията му има шанс за ювелирните 100 000 бройки.

Това не се случи, но постижението на автопроизводителя пак е рекордно с общо 96 155 произведени броя и приблизително 97 000 продадени. Досегашният рекорд на Tesla датираше от Q2 2019, когато компанията произведе 87 048 коли и продаде 95 200 по цял свят.

За последното тримесечие Tesla отчита и рекордни поръчки, което означава, че ще навлезе в Q4 с още по-голям списък за изпълнението им.

Имайки предвид това търсене, е очевидно, че е въпрос само на време да бъде постигната кръглата бройка от 100 000. Тя е преди всичко въпрос на логистика и производство, който частично ще бъде решен, когато заработи поточната линия в третата "гигафабрика" на Tesla. Това ще увеличи общото производство и ще освободи част от капацитета на завода във Фремонт, така че той да обслужва по-бързо глобалните пазари.

Междувременно Tesla Model 3 стана най-продаваният автомобил в Холандия, където през септември в страната са купени 5768 електрически седана - четири пъти повече, отколкото през август.

Виж още: Само в Норвегия: Audi e-tron стана линейка

 

Тагове: