Преди две години безмилостният трафик в Лос Анджелис разгневи толкова Илон Мъск, че той заяви в Twitter публикация намерението си да построи тунел, с който част от транспорта да премине под земята.

Главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX е известен със своите грандиозни изявления в Twitter, но това, което изглеждаше като шега, се превърна в реалност: през декември 2016 г. се роди The Boring Company.

Две години по-късно, на 19 декември, Мъск официално откри първия скоростен транспортен тунел в южната част на град Калифорния, където се намира и The Boring Company. Тестовият тунел свързва паркинг близо до централата на SpaceX в лосанджелиското предградие Хоторн с бизнес зона, отдалечена на около 3 километра.

Системата предвижда оборудване на модифицирани самоуправляващи се коли със специални подвижни колела, които се свалят в тунелите от асансьори.

По думите на Мъск, след като влязат в тунелите, автомобилите ще могат безопасно да пътуват със скорост над 240 км в час през интервали от една секунда.

Представянето обаче не включваше безплатни пътувания, както милиардерът бе обещал по-рано.