Tesla подготвя голям празничен ъпдейт за своите коли и в него има изненада за геймърите зад волана. В reddit изтече информация, че в ъпдейта ще бъдат включени три игри, които ще може да играете във вашата Tesla, докато чакате на бензиностанцията или в досадно задръстване.

Първото заглавие се нарича The Battle of Polytopia и представлява походова стратегия, в която 12 цивилизации се борят да разширят своите империи и да завладеят света. Тя може да се играе както в сингъл плейър, така и в мултиплейър от цели 15 души едновременно – ако колата ви побира толкова пътници.  

Следващата игра е екшън RPG заглавието Cat Quest, което някои шеговито определят като „Diablo с котки“ или „супер сладка версия на Skyrim“. Въпреки че очевидно е далеч от класата и дълбочината на тези две заглавия, тя може да бъде забавна в малки дози.

Третата игра се нарича просто Solitaire и е добре позната на всички любители на пъзелите с карти.

От известно време насам Tesla разработва своя геймърска платформа в колите си, наречена Tesla Arcade, и работи със студиа, които портват совите игри за нея. Tesla дори основа собствено студио в Тексас, което да се занимава с игри и геймърски интерфейс. Други заглавия, налични в колите на Tesla към момента, са Fallout Shelter, Cuphead и др., като всички те са съвместими с Xbox контролера.   

Снимка: Electrek

Виж още: Дисплеят на Honor V40 е най-бързо реагиращият изобщо