Когато става въпрос за отличителни характеристики - без съмнение дизайнът обира абсолютно всички позитиви. По-голяма част от човечеството разчитат предимно на визуалното възприятие и техническите детайли впечатляват единствено истинските ценители. Но задавали ли сте си въпроса, какво би се случило ако “разсъблечете” един автомобил - дали той би изглеждал толкова красив без бронята си? Всъщност, както и в изкуството - има грозен начин това да бъде направено, както и наистина брилянтен такъв. Дизайнерът Khyzyl Saleem определено попада във втората категория с концепцията си за един много по-различен McLaren 570s.

Както се вижда от визуализациите - липсват само определени части, които по-скоро подчертават формата, а не я осакатяват. Оказва се, че основното шаси също крие някои предимства, които не се нуждаят от каросерията, за да бъдат подчертани. Творбата на Saleem стъпва по тънката граница между това да бъде абсолютна фантазия и да вкорени някакво подобие на реалност.

Дизайнерът не се страхува да разкрие непокорния характер на този мощен автомобилен звяр. Значителната разлика произхожда от самите модификации: предната и задната част само бегло напомнят на оригинала, а откритото шаси бива подчертано от чудовищно широките гуми и преработения светлинен поток, изливащ се от предните и задните светлини. Но истинският блясък идва от изложените на показ хромирани елементи, които безсрамно заявяват, че заслужават да бъдат обожавани, защото присъствието им не може да бъде укротено.

Снимки: Khyzyl Saleem

Виж още: Изтекла снимка показва вратите без дръжки на Tesla Cybertruck