Няколко нови снимки на Tesla Cybertruck изтекоха през уикенда, давайки ни по-внимателен поглед върху промените в дизайна, които наскоро забелязахме.

Снимките бяха публикувани във форума на Cybertruck Owners’ Club и предизвикаха доста бурна реакция.

От тях се вижда, че се запазва същият „нетрадиционен“ вид на оригиналния прототип, с големи плоски панели на тялото, остри ъгли и масивно предно стъкло. Но налице са няколко забележителни промени между първоначалното разкриване на колата и сега.

Джантите са може би най-забележителната промяна, която не сме виждали преди. В скорошното видео с дрон на Cybertruck, който кара на тестовата писта на Tesla във Фримонт, колелата изглеждаха различно от тези днес. Те доста се различават от оригиналния прототип, оборудван с голям пластмасов капак на колелата, който подобрява аеродинамиката на превозното средство и също така добавя към блокообразния и агресивен вид на автомобила.

Тези нови джанти изглеждат подобни по дизайн на стандартните колела на Model 3 с премахнати въздушни капаци. Разглеждайки по-близо новата снимка, виждаме, че гумите имат същия дизайн като прототипа на Cybertruck със седем „спици“, съответстващи на седемте ръба на оригиналните капаци на колелата на прототипа. Поради това подозираме, че тези джанти са се криели под капаците на колелата през цялото време и че Cybertruck ще има подвижни капаци на колелата като базовите колела Model 3 и Model Y.

На оригиналния прототип нямаше чистачки на предното стъкло или странични огледала – това е често срещано при концептуалните автомобили, които не са предназначени да се карат по нормални пътища.

Автомобилните дизайнери от години си представят бъдеще, в което страничните огледала се заменят с камери, които позволяват по-чист дизайн и по-добра аеродинамика, но тази мечта се сблъска с регулаторите за безопасност, които все още не са напълно готови за това. Tesla би искала да произведе Cybertruck без странични огледала и ги е проектирал така, че да бъдат „лесни за премахване“, ако разпоредбите бъдат актуализирани, за да позволят камери вместо огледала.

Масивното предно стъкло изисква също толкова масивна чистачка, която виждаме по-отблизо на тези изтекли снимки – едно огромно острие от страната на водача на предното стъкло, което изглежда се простира през цялото предно стъкло с един голям замах. Tesla проектира своя собствена електромагнитна система за чистачки, за която се говори, че ще се появи на Cybertruck.

Друго нещо, което липсва на този нов прототип, са дръжките на вратите. В предишни версии Cybertruck имаше плоски, но видими дръжки на вратите, които биха наподобявали на оригиналния Model S, но оттогава Tesla потвърди, че производствената версия изобщо няма да има дръжки на вратите. Вместо това колата ще ви разпознае и ще ви отвори вратата автоматично. Изглежда, че Tesla следва тази идея, тъй като на тези снимки няма и намек за дръжка на вратата.

Снимка: Cybertruck Owners’ Club

Виж още: Майсторите на тунинга Koenigsegg ще правят чудеса с колите на Tesla