Неудовлетворена от това да създаде тунели за подземен градски транспорт, Boring Company се прицелва в по-персонална инфраструктура: тунел, който да свързва подземни жилищни гаражи.

За целта, компанията е закупила парцел близо до централата на SpaceX, където възнамерява да построи частен прототипен гараж. Градските власти на градчето Хоторн са дали на Boring Company разрешение да прокопае шахта на територията на парцела. По нея превозното средство ще слиза под земята към общ тунел без изобщо да се налага да напуска гаража. След това колата ще се транспортира на електрически релси, така че вентилацията няма да е проблем.

Уговорката за издаване на разрешителното е, че прототипът няма да бъде отворен за широката публика и няма да пречи на реалния трафик по улиците. Освен това, Boring Company ще трябва да осигури на градските власти по-подробен план преди да започне строежа. Очевидно е, че подобна тежкотоварна дейност под гъсто населените зони на рада се нуждае от значителни регулации.

Все пак, ако тази инициатива на Boring Company успее, това ще бъде важна стъпка напред за компанията, която вече няма да работи само по голяма инфраструктура, но ще предостави нещо и на обикновените граждани. В крайна сметка, кой не би искал подземен гараж като на Батман?

Тагове: