Напиши думата, която търсиш и натисни Enter

Италия е страхотна държава. И няма как да бъде другояче, защото мотопедите там са на второ място по популярност… точно след пицата! Причините, разбира се, са безброй, но сега трябва да акцентираме на това, че майсторите в тази област – италианците, не само използват двуколесните машини ежедневно, но и са се специализирали в тяхното производство и вероятно са най-добрите в света в това отношение.

 

Символ на Италия

 

Излишно е да ви казвам, че Vespa е един от изключителните символи на Ботуша, а историята на компанията датира от 40-те години на миналия век. Без съмнение марката може да се похвали не само с едни от най-комфортните, но и с едни от естетически най-красивите превозни средства изобщо. И макар че в буквален превод думата Vespa означава „оса“, това не се отнася до визията, а по-скоро… до начина, по който можете да летите из градския трафик и да кацнете с нея почти навсякъде! Няма как да объркате Vespa с друго превозно средство, а и няма как да останете незабелязани с нея. Въпреки че носят класически дух, моделите на марката в днешно време не отстъпват на сериозната конкуренция и от гледна точка на съвременни технологии. В моделната гама на Vespa присъстват скутери с ABS, електронен контрол на стабилността, Bluetooth свързване с мобилно приложение, дигитално табло, LED светлини и много други страхотни екстри. На пазара вече дори може да намерите и електрическите скутери Vespa – ако в крайна сметка сте се насочили към ултрамодерния абсолютно „зелен“ начин на придвижване.
Още едно доказателство, че не си говорим празни приказки за популярността на Vespa – през първата година от производството на тези мотопеди са продадени 2500 бройки. През следващата година числото набъбва до 10 000, последвано от 20 000, а през 1950 година из пътищата плъзват цели 60 000 нови „оси“. Когато само 2 години по-късно, през 1952-ра, голямата актриса Одри Хепбърн се вози на Vespa в един от емблематичните си филми, това довежда до нови 100 000 продажби.

 

Наследствената сила

 

Нищо от това нямаше да е факт обаче без подкрепата на компанията майка Piaggio. Преди да произведе първия масов скутер, компанията, основана от Риналдо Пиаджо, се занимава с производство на локомотиви и военна техника, включително самолети, кораби и прочее. В днешно време Piaggio оперира в над 50 държави, произвеждайки над половин милион превозни средства годишно и поддържайки едни от най-стилните бутици в градове като Лос Анджелис и Париж! Освен Vespa сред подбрандовете на Piaggio са Moto Guzzi и популярната в моторните спортове марка Aprilia. Познавате добре и тях, нали? Класики!

Виж още: Е-скутерите и тяхното гръмотевично развитие

 

Мото ентусиастите са много и в България!

 

Започнахте ли да мечтаете да се движите бързо и лесно из града, а и доста икономично извън него? Можете да започнете още сега, даже без да ставате от дивана. Покрай запомнящите се събития от началото на 2020 г. всичко виртуално и отдалечено набра огромна популярност. Така че… какво ще кажете да разгледате най-новите и готини модели на марките, за които говорихме досега, с една виртуална разходка из магазина на MOTOPLEX Sofia? Грабнете най-близкия компютър или смартфон, влезте на italiamotors.bg и готово! В шоурума на MOTOPLEX намира място богата гама от скутери, мотоциклети и аксесоари на марките Piaggio, Vespa, Aprilia и Moto Guzzi.


Въпреки че понякога Piaggio не се набива толкова много в очите и остава леко в сянката на Vespa за тези на крайния потребител, основният производител предлага изключително практични скутери, а качеството им остава на най-високо ниво. Ако виртуалната разходка не ви е убедила в това, „жи­вият“ шоурум на MOTOPLEX е на много удобно място – Sopharma Business Towers в София, а там ще ви посрещне професионализъм и отдадено отношение. Не се колебайте, ако се замисляте за скутер – идете и го пробвайте.
Вероятно сте забелязали, че не говорим за „търгов­ци“ и „продавачи“. Това е така, защото според нас в MOTOPLEX работят по-скоро мото ентусиасти, които са там най-вече за да ви помогнат при избора. Ако още не сте сигурни дали скутерите са вашето нещо, в MOTOPLEX ще ви помогнат и с решението.

Екипът на Italia Motors е насреща, за да отговори на всеки ваш въпрос на по чаша кафе. Ако пък вече сте сигурни, че ще се придвижвате на 2 колела, или сте опитен моторист, отново ще намерите отговора, като може да се запишете за тест-райд, спирайки се на конкретен модел.

И в двата случая вече знаете кое е правилното място!