След като временно спря работа по време на коронавирус пандемията, сега компанията GenZe затваря врати завинаги. GenZe може да не е първото име, за което се сещате, когато става въпрос за електрически скутери и колела, но тя всъщност бе единствената компания, която произвежда тази нова и популярна форма на градски транспорт в САЩ. Фабриката на GenZe в Детройт сглобяваше скутери и е-колела за нуждите на компании за споделено пътуване. Моделите бяха достъпни и за крайни купувачи, макар да се считаха за прекалено луксозни за нуждите на средния потребител.

Най-популярният и добър модел беше скутерът GenZe 2.0. Машината развива максимална скорост от 51 км/ч и има малък багажник за покупки. С други думи машината е идеална за пътуване до работа в големия град.

GenZe се ползваше с репутация на истинска американска компания, при това от традиционно автомобилния щат Мичиган. Продуктите се считаха за иновативни и различни от всичко останало на пазара и макар да бяха малко по-скъпи от тези на конкуренцията, те плащаха и заплатите на американски работници.

Виж още: Това е производителят, продал най-много 5G телефони от началото на годината