Въпреки че е компания, стъпила здраво върху традициите, Bentley решава да гледа към бъдещето със своя концептуален XP 100 GT. Прототипът е призван да отбележи 100-годишнината на компанията и да представи нейната визия за бъдещето на GT моделите.  

Bentley XP 100 GT внушава лукс и отвътре, и отвън. Изработката от въглеродни нишки и алуминий прави колата да изглежда сякаш излязла от страниците на комикс за Батман. Интериорът прилича на кабината на космически кораб и луксозното бюро на някой английски лорд. Таблото е изработено от редки старинни материали и купето дори е ароматизирано.

Колата е електрическа, с невероятния пробег от над 700 км с едно зареждане. Bentley твърди, че батерията на XP 100 GT може да се зареди от 0 до 80 процента само за 15 минути.

Най-впечатляващото нещо при Bentley XP 100 GT обаче е вграденият изкуствен интелект, който се грижи за вашите нужди на път. Събирайки биометрична информация, той активира различни режими на удобство, отваря панорамния покрив или пък активира филтри на стъклата за повече лично пространство. Софтуерът дори може да управлява колата сам, докато вие подремвате на задните седалки.

Както при всички концептуални коли, Bentley XP 100 GT засега е просто една прогноза за бъдещето, но ако влезе в продажба – дори с по-малък пробег и автономност, – това пак е един страхотен дизайн, който ще направи потенциалните купувачи щастливи.

Виж още: И Apple иска да сгъва неща, този път iPad