Не само че Apple все още се опитва да осигури необходимите сделки за доставка на компоненти, за да се реализира проектът за автомобил на компанията, но технологичният гигант също изпитва трудности да задържи служителите, работещи по проектната част на автомобилната идея.

След няколко високопоставени напускания производителят на iPhone току-що загуби още един важен мениджър. Марк Гърман разкрива в последния си бюлетин, че Джонатан Сайв, който е бил част от екипа за проектиране на превозни средства и хардуерен инженеринг, работещ по Project Titan, е решил да напусне компанията заради Rivian.

Сайв се присъедини към Apple преди няколко години, но се смята, че той изигра важна роля в напредъка, който работата по Apple Car отбеляза оттогава. Apple очевидно не е коментирала напускането, но Гърман твърди, че работата по Project Titan продължава, тъй като най-вероятно някой друг вече е поел ролята на Сайв в екипа.

За Apple напускането на Джонатан Сайв е голяма загуба, особено след като преди това той е бил част от екипите на важни производители на автомобили, включително BMW и Tesla. Не е тайна, че Apple се опитва да назначи възможно най-много инженери от традиционната автомобилна индустрия, особено след като се нуждае от ноу-хау, за да реализира своя EV проект.

Сега обаче Сайв ще се присъедини към Rivian, за да отговаря за оформлението и ергономията на автомобила.

Хората, запознати с въпроса, твърдят, че целта за пускане на Apple Car е най-рано през 2025 г. На този етап изглежда, че Apple се надява да подготви проекта за дебют в някакъв момент през втората половина на десетилетието, като се очаква нов екип да ускори работата по неговото развитие до края на годината.

Очевидно нищо не е потвърдено в момента, така че трябва да приемаме всичко с доза недоверие.

Снимка: Unsplash

Виж още: Токът ви е спрял? Електрическото Volvo EX90 идва на помощ