След въвеждането на забрана за дистанционна работа в цялата компания Tesla започна да предприема стъпки срещу работници, които не се явяват в офиса.

Служителите на Tesla, базирани в офиса, трябва да се чекират на работните си места, което регистрира тяхното присъствие. Сега стана ясно, че се изпраща и автоматизирано съобщение до онези, които не влизат достатъчно често.

„Получавате този имейл, защото няма данни да сте използвали картата си, за да влезете в съоръжение на Tesla най-малко 16 дни през 30-дневния период, приключващ на 28 юни“, гласи съобщението, споделено с The Telegraph.

Съобщава се, че получателите на съобщението са помолени да обяснят отсъствието си на двамата преки мениджъри и да докладват на система за наблюдение на компанията.

Предишен имейл, изпратен от Мъск до служителите на Tesla на 31 май 2022 г., гласеше: „Всеки, който желае да работи от разстояние, трябва да бъде в офиса минимум (имам предвид минимум) 40 часа на седмица или да напусне Tesla. Това е по-малко, отколкото искаме от фабричните работници“.

Мъск обаче по-рано предложи, че на особено „добрите сътрудници“ може да бъде позволено да работят от къщи.

Това следва една бурна седмица, в която 200 служители бяха уволнени и един офис в Калифорния затвори вратите си, като част от по-широка операция, която ще накара компанията да намали своята работна сила с 10%. Съобщава се, че този ход не трябва да засяга производствения персонал, който строи автомобили, батерии или инсталира панели за слънчева енергия.

Като цяло стотици служители вероятно са останали разочаровани от твърдата позиция по отношение на дистанционната работа. Предвид че има толкова много компании, които възприемат хибридни работни процедури в световен мащаб, работната сила на Tesla може да бъде пред криза.

Снимка: Unsplash

Виж още: Tesla доминира в класацията на колите Made in USA