Когато през юни Volvo обяви, че абонаментната услуга Care by Volvo ще бъде голям хит, компанията очевидно е знаела какво говори. Само за четири месеца тя е продала толкова абонамента, колкото първоначално са били предвидени за първата година на услугата. Таксата от 650 долара на месец за Volvo XC40 очевидно не е пречка пред желаещите и дори да извадите парите днес, колата ще бъде доставена едва догодина. Бройките от модела се изчерпват навсякъде и Volvo дори е ограничила доставките на XC40 по автосалоните.

Първоначално абонаментът Care by Volvo струваше 600 долара на месец, срещу които получавате самата кола на стойност 35 000 долара, поддръжка, застраховка, пътна помощ и 24-часова информационна услуга. Не само че скокът от 50 долара в цената не отказа клиентите, но скоро след това седанът 2019 S60 T6 R-Design също бе включен в схемата срещу 850 долара. И двата модела се оказаха много търсени най-вече заради достъпните си цени.

Новината идва съвсем скоро след като чухме точно обратното съобщения от Cadillac – американската компания обяви, че спира своята абонаментна услуга само година след като я пусна, макар основната разлика там да бе доста по-солената цена от 1800 долара на месец.

 

Тагове: