Ако 2016 беше годината на виртуалната реалност, 2017 може да бъде годината на VR аксесоарите. Японският производител на аксесоари Cerevo представи Taclim - чифт „обувки“, които осигуряват осезаема (хаптична) обратна връзка от VR устройства, т.е. те вибрират по различен начин, докато играчите ходят по различни повърхности или ритат враговете си във виртуалния свят.

Taclim са все още в етап на прототип и Cerevo използва сцената на CES 2017, за да събере обратна информация от потребителите. Видимо е, че „обувките“ изглеждат неудобни и недодялани, но именно затова компанията иска да разбере какво мислят хората, дали ще приемат подобен аксесоар на сериозно и дали има смисъл да се правят подобрения в тях.

Подобрена версия на Taclim ще дойде през есента, но не очаквайте тя да е достъпна за обикновения потребител. Главният изпълнителен директор на Cerevo Такума Иваса каза, че Taclim е продукт, насочен към бизнеса, за да се използва за рекламиране на продукти или програми. Така например собственик на ледена пързалка може да създаде VR версия, която да използва Taclim, за да имитира усещането за пързаляне по леда. Разбира се, не е изключено, ако има интерес от хората, тези VR обувки да се превърнат и в потребителски продукт за едно пълно потапяне в игралните светове.

Taclim ще струва между 1000 и 1500 долара, когато излезе тази есен.

 

CES 2017: Qualcomm представи Snapdragon 835 с подобрено енергопотребление и VR възможности 

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Най-четени
Всички

Стивън Кинг заби кинжал в сърцето на критиците на Game of Thrones

326 | 17.05.2019
Още от Tech

Intel, Broadcom и Qualcomm също спират доставките за Huawei

110 | Преди 5 ч.