Може ли лаптопът да е три пъти по-добър, ако има три пъти повече екрани? Може би отговорът е положителен, ако попитаме Razer. Причината да мислим така се нарича Project Valerie - прототип на геймърски лаптоп с няколко дисплея, който бе анонсиран на CES.

От определена гледна точка новият концептуален лаптоп прилича на Razer Blade Pro, който бе показан миналата есен. Вместо 17.3-инчовия 4K IGZO дисплей обаче Valerie има цели три дисплея, всеки от които със собствен източник на ток. Резултатът може и да не е най-практичната геймърска конфигурация, но със сигурност е една от най-необичайните.

 Лаптопът работи с Nvidia GeForce GTX 1080 и има механична клавиатура, като идеята на всичко това е той да замести на практика вашия настолен компютър. Разликата е, че досега дори и геймърският лаптоп се нуждаеше от външни монитори, ако искате подобна конфигурация, докато Valerie променя това, макар и с цената на известно тегло и дебелина. Машината тежи около шест килограма и е дебела почти четири сантиметра. Тя поддържа VR и дори надминава изискванията както за Oculus Rift, така и за HTC Vive.

Цената все още не е ясна, но имайки предвид, че Blade Pro струва 3499 долара, то Project Valerie със сигурност няма да е по джоба на средния геймър, заключава The Verge.

Виж още: CES 2017: чудовищният геймърски лаптоп Acer Predator 21 X ще ви накара да счупите касичката

Тагове: