Преди време BlackBerry даде правата за производство на BlackBerry брандирани смартфони на китайския производител TCL, а днес на събитието CES 2017 в Лас Вегас се виждат поредните плодове на това партньорство. Чрез разпространено до медиите прессъобщение TCL даде повече информация и показа прототип на ново QWERTY устройство на BlackBerry (с кодово име "Mercury"). 

Към момента за смартфона знаем , че има физическа клавиатура (какъвто намек по-рано тази седмица направи президентът на TCL Стийв Систли за Северна Америка), която има вграден скенер за пръстови отпечатъци в спейс бара.

Самата клавиатура предлага вградена капацитивна тъч технология, а устройството работи с най-новата версия на мобилната операционна система Android Nougat с добавена сигурност и бизнес софтуер от BlackBerry. 

BlackBerry "Mercury" се зарежда чрез USB-C технология. 

От TCL уточняват, че на CES 2017 потребителите виждат само прототип на "Mercury" (въпреки че никъде не го нарича така), а пълна премиера можем да очакваме на Световния мобилен конгрес в Барселона през февруари.

Това не е първият смартфон, който двете компании пускат в партньорство. С новите телефони TCL вярва, че ще може да успее там, където BlackBerry се провали.

Преди време BlackBerry показа телефоните DTEK50 и DTEK60, произвеждани от TCL, но "Mercury" ще е първият изцяло създаден и маркетиран смартфон на TCL.

Те рискуват изключително много, но не са взели решението си на сляпо, каза пред CNET Ави Гренгарт, пазарен анализатор в Current Analysis. 

И докато BlackBerry марката е сериозно пострадала, тя със сигурност е разпознаваема. Може би BlackBerry "Mercury" ще успее да спечели симпатиите на старите (а защо не и на новите) фенове на компанията, особено имайки предвид съвременните екстри, които предлага като скенер за пръстови отпечатъци и Android Nougat. 

Прочетете: CES 2017: LG представи домашен робот с гласов контрол, който може да управлява други умни уреди

Тагове:
Най-четени
Всички

Дамата, която ужили Google и Apple с милиарди, подгони Amazon

59 | 17.07.2019
Още от Tech

Големи претенции, слаби резултати: Lenovo Z6 Pro се изложи в теста на DxOMark (ВИДЕО)

14 | 18.07.2019