След като миналата година Samsung обра овациите на CES не с очаквано добрите си телевизори, нито с нов смартфон флагман, а със смарт хладилник, за който се шегуваме, че е закачен за огромен таблет, беше ясно, че идеята ще види развитие тази година. Затова и Family Hub 2.0 не е особена изненада, което не му пречи да носи приятни подобрения. Най-важното нововъведение е, че вече можете да си говорите с хладилника, който има интегриран гласов асистент. Сред наличните гласови команди е проверка на часа и времето навън, добавяне на продукти към списъците за пазаруване, онлайн поръчки, управление на графици и списъци със задачи, както и контролирането на различни приложения, включително и музикални услуги като Spotify.

Сред новостите във Family Hub е фокусът на Samsung върху по-добрата комуникация в семейството. Това е възможно с набор от приложения, с които членовете на домакинството да си оставят бележки. Те могат да включват снимки, текст, рисунки и списъци, които могат да се променят и през мобилно приложение. На линия са и всички камери и сензори от миналогодишния модел, с които лесно може да се проследи какво има в хладилника и какви покупки са необходими. Family Hub 2.0 вече бе отличен с награди за иновации на CES в категориите за домакински електроуреди и софтуер/потребителски интерфейс. Ако съдим по миналогодишния модел, вероятно хладилникът няма да бъде достъпен на българския пазар.

Друга ключова премиера за Samsung, но от IFA 2015, беше пералнята AddWash, която също получава своето интересно развитие на CES 2017. Тук тя вече е FlexWash + FlexDry система, която включва две перални и две сушилни в едно. Тук са някои от основните технологии на корейците, които носят интересни имена, като SuperSpeedTM, PowerFoamTM и Vibration Reduction Technology (VRT). Според Samsung това е „най-съвременното и гъвкаво решение за изпиране [което предлагаме], за да отговори на нуждите на модерното семейство“.

Системата има две отделения за пране, като предното е със 140 л вместимост, подходящо и за обемно пране, докато горното отделение е 30 л, за по-малки обеми. Двете отделения могат да се използват едновременно и независимо едно от друго, с различни програми. FlexDry е сушилнята в тази система, която също има две части – основна за по-обемно пране и горно отделение за деликатни тъкани, които се сушат чрез контролирана струя топъл въздух. И тук има мобилно приложение, с което да контролирате уредите, като единственото липсващо звено са умни дрехи, които сами да скачат в тях.

Вижте и новите телевизори, които Samsung представи на CES 2017