“Мобилните технологии се развиват с все по-бързи и ускорени темпове и именно това наложи създаването на ново списание, което да обобщи всички новости по света и у нас.” Така започва въведението към първия брой на списание HiComm. Годината е 2001.

Сега, 17 години по-късно, има нещо, което не се е променило - светът на технологиите е все така динамичен, щур, интересен и вълнуващ. И ако чувството за него се е запазило, технологиите се развиха, защото днес говорим за смартфони с огромни екрани и невероятни камери, а тогава се прехласвахме по Nokia 3310, Siemens SL45 и Samsung SGH-M100 - всеки един от тях има подробно ревю в първия брой на списание HiComm. Зачитам се в тях и откривам това, което изпитваме и ние днес, сегашният екип автори на списанието - трепет от възможността да се докоснеш до новите джаджи, желание да информираш, гордост, че това е твоята работа.

Вече можете да поръчате сп. HiComm от Ozone.bg с безплатна доставка.

“Големият графичен дисплей (48x84 мм) побира 12 символа. Осветлението на екрана е равномерно, не много ярко и за съжаление не се регулира по интензитет и времетраене”, четем в теста на Nokia 3310. За контраст 200 броя по-късно говорим за 6-инчови екрани на смартфони и дори 4K резолюция. Как стигнахме до този момент и какво промени света през тези почти две десетилетия? Именно това е и основната темата в юбилейния ни брой, който вече можете да откриете в пазарната мрежа, както и да поръчате онлайн с безплатна доставка. Смятаме, че дойде време да се върнем назад, за да отдадем нужното на хората, иноваторите и дори онези скрити личности, които направиха възможна технологичната революция. Те промениха живота на всеки един от нас - дали чрез невероятните продукти, чрез иновативните услуги или чрез научните открития, благодарение на които поглеждаме до далечни светове или все по-навътре в нас самите.

Брой 200 беше един от най-прекрасните и предизвикателни проекти, по които имахме щастието да работим. Да си част от това наследство и да си стъпил върху всичко, направено преди това, ти дава огромен тласък. Да избереш най-значимите продукти, открития и най-важни личности за последните 17 години - ето това е огромно предизвикателство! Всички от екипа сме нетърпеливи да разлистите страниците на новия ни брой, за да видите всичко това - да проследите историята на технологичния свят - с всичките му цветове, странности и огромни изненади. Свят, който винаги очарова.

Може би е странно, но и днес всеки един от нас продължава да бъде очарован от технологиите и да подхождаме към всеки продукт и новина със страстта, която се появява в онзи първи момент, в който разбираш, че получаваш света в ръцете си. Как ще го използваш - зависи от теб, но магията е поразяваща. Тя променя живота на всеки от нас и именно това е целта ни - да ви дадем тази гледна точка, да поставим всичко във вашия център, защото днес дори телефоните са повече от устройства за комуникация - те са огромна част от ежедневието ни.

Благодарим на нашите читатели, защото всеки един от тези 200 броя съществува благодарение на вас. Вие сте нашата мотивация и вашата жажда за знание е това, което ни тласка все по-напред. Нашето обещание е, че ще продължаваме да търсим интересния и различен ъгъл, ще бъдем критични и ще търсим истината. Благодарим ви! А сега започваме първата от следващите 200 стъпки, с които заедно ще изживеем бъдещето.