Ако сте се чудили как точно еволюират градът и домовете, в които живеем, през ноември сме се погрижили да разрешим този въпрос за вас. Темата ни през ноември е умният град и дом, разгърната в многото аспекти, които съществуват за нея. Иван Първанов се захваща с разглеждането на това, дали свързаният град и умният дом са въпрос на избор или просто задължителна адаптация на смарт човека днес – една естествена еволюция, която очаквахме, а днес тя е тук. На Илия Темелков можете да разчитате в тази сложна тема да добави още едно име – LoRa, или мрежата, която Vivacom и Nokia създават на територията на София и която има потенциала да изиграе важна роля в изпълнението на мечтателската идея за изцяло свързан свят. Пак по темата и с изследването на една много любопитна страна на въпроса се заема Вирджиния Кирова – тя ще разкаже за пречките, които все още стоят пред това да превърнем дома си в едно истински смарт място; онези, които водят до дискомфорт, но които с малко усилие могат да се разрешат.

В раздел Social и ексклузивно за HiComm Иван Първанов си говори с младия иноватор Тодор Лазов – българин, който заедно с екипа си се преборва с над 1000 конкуренти, за да спечели вниманието на IKEA и да реализира ново екологично решение – умната торбичка goodbag. Цветомира Панчева разказва за един чисто нов подход в продажбите – революционното приложение Heresy, създадено от младите българи в Лондон Димитър Станимиров и Свилен Господинов. В раздела разглеждаме и въпроса за тютюневата надпревара – какво разработват „Филип Морис“ в областта на цигарите без дим и електрониките, които спомагат за това. Виктор Джамбов пък си говори с Андреас Даун от TBI Bank, експерт с огромен опит в IT сферата, който споделя в какво се изразява дигиталната промяна, към която иска да поведе компанията. За финал ще четете представяне на първия дигитален магазин на мобилен оператор у нас – този, осъществен от Mtel.

Раздел Select дава поглед върху някои от най-горещите технологии, които през този месец налагат присъствието си. Ще разберете защо и как със Samsung Galaxy Tab Active2 офисът ви следва навсякъде и какви са характеристиките на PHILIPS 55PUS8602 – един красив билет за света на 4K HDR. Веднага след новите и свежи безжични миникамери на D-Link ще видите разгръщането на онези модели телевизори на Samsung, които ще ви превърнат в център на вселената и ще ви накарат да затаите дъх от изумление. Сред акцентите в раздела са и Sony Xperia XZ1, и модулният Moto Z2 Play, следвани по петите от един от най-големите, най-скъпите и най-ярките гейминг монитори, които сте виждали някога – Samsung CHG90, представен от Вирджиния Кирова. Автомобилното присъствие в раздела е осигурено от ŠKODA KODIAQ – солидност, мощност и надеждност в едно.

Така стигаме до раздел Futuristic, където отново бъдещето е вече на прага. Иван Първанов ни отвежда в света на електрическата птица – или новото поколение хеликоптери вече ползва ток вместо дизелови двигатели. Цветомира Панчева разглежда търсенето на интелигентен извънземен живот и какво казват агенциите, които се занимават с това. Ще видите и как новите устройства и иновации понякога намират място и приложение в най-неочакваните области.

В раздел Play ще разгледаме ребуута на „Имало едно време“, една логична, но и предизвикателна стъпка, и защо сериалът „Необикновените“ се оказва едно много добро решение за Marvel.

Радваме се да ви предоставим този брой, който през студения ноември може да ви стопли с усмивката на утрешния ден!

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове:
Най-четени
Всички

Samsung Galaxy S10+ с 12 GB RAM счупи Android рекорда за бързина

204 | 16.02.2019
Още от HiComment

9 човешки органа, от които вече не се нуждаем

187 | 28.01.2019