През този месец отваряме вратата към смайващите нови автомобили, които скоро ще ни поздравяват по улиците. Да, направихме автомобилна тема за вас и нищо не сме спестили. Виктор Джамбов се захваща с нея и се опитва да отговори на всички въпроси, които автомобилните фенове имат за колите, които вече са тук или които пътуват към нас в пряк и метафоричен смисъл. Той предава впечатленията си от първа ръка от Автомобилния салон във Франкфурт, едно от ключовите събития в сферата, задаващо тона за дизайн, интериор и технологии на автомобилите днес. Виктор разисква въпросите за бъдещето на колите с експерти от BMW, Renault и Opel, а в ключовия му материал „Къде са ни летящите коли?“ ще откриете всичко, което ви вълнува за автомобилите на бъдещето. Ама наистина всичко.

В раздел Social този път сме ви подготвили коментар за Amazon, наричан от мнозина „злия гигант“. Монополисти ли са Amazon, унищожиха ли малкия бизнес и наистина ли са стопроцентово зло за конкуренцията… и служителите си? В същия раздел, пак от Цветомира Панчева, ще откриете и какво е „Правилото на 5-те секунди“, тактиката на един от най-известните оратори днес, Мел Робинс. Ще разберете повече за интересната думичка „инфлуенсър“ и защо тези, които я носят, се оказват най-влиятелните хора в интернет… а и в дигиталния маркетинг. 

В раздела ни Select пък ви очакват много изненади и дългоочаквани нови попълнения в технологичния свят, като започнем с iPhone X, за който вече знаем доста неща, и продължим с изключително полезна селекция на бизнес лаптопи от Вирджиния Кирова, която се е заела да ви помогне да изберете перфектната машина за работните ви нужди. Ще четете още за Samsung Galaxy Note8 и историята на ThinkPad от миналото до днес.

Футуристичното настроение пък ви осигуряваме в раздел Futuristic, където Иван Първанов ви говори за това, какво са микробите и кое ги прави строители на невидима цивилизация. Правим обзор и на края на една двайсетгодишна космическа мисия – тази на Cassini, безпилотен роботизиран космически кораб, който ни помогна да опознаем Сатурн, а и много други неща. Влизаме и в дебат за това, какво има след смъртта, но не се безпокойте, всичко е силно научно: става дума за криоконсервация и крионика – или замразяването на хора след смъртта с надеждата един ден, съвсем по научному, те да възкръснат.

Така преминаваме в най-забавния раздел: Play, където ви чака приятен и подробен обзор на играта Destiny 2, както и кратко превю на Blade Runner 2049 с поглед към новия му режисьор и неговите възгледи. Там е и сериалът „Забравена“, който вече върви по AXN и пленява сърцата с лицето на Стана Катич. Вижте и защо новият сериал „Нечовеци“ се оказа грешна стъпка зa Маrvel.

И както винаги ви пожелаваме приятни мигове с HiComm през топлия октомври!