YouTube съществува от толкова отдавна, че направо бихме могли да го наречем остарял. Някога бастион на видеоклипове за котки и компилации с провали, YouTube се превърна в платформа с много голямо и разнообразно съдържание - включително поредици и шоу програми, които по качество могат да съперничат на суперпродукциите по телевизията. Все пак намирането на това съдържание не е лесна задача и затова сме подготвили списък с 21 от най-добрите канали за 2017 г., за които (вероятно) не сте чували.

Brothers Green Eats (Храна)

Започваме списъка с Brothers Green Eats - канал за готвене, в който двама братя приготвят разнообразни ястия. Задължителна подправка е забавният коментар. Популярността на канала нараства стремглаво и дуото вече сключи договор с MTV.

This is Dan Bell (Комедия)

Каналът на Дан Бел включва няколко поредици: обиколки из изоставени молове или пък разглеждане на евтини и направо долнопробни мотелски стаи. И с двете поредици Бел си спечели по-голяма аудитория, но втората, наречена Another Dirty Room!, се радва на особен интерес със своя NSFW (не е безопасен по време на работа) хумор.

Slingshot Channel (Забавление)

Каналът Slingshot Channel е активен от няколко години, така че е възможно да сте гледали някой и друг видеоклип от него. Ако никога не сте, отделете време за поредицата. В нея германецът Йорг Справе изобретява всякакви прашки (и други оръжия) и демонстрира нагледно как работят.

Cody’s Lab (Образователно)

Cody’s Lab е нещо като образователен канал, макар че най-точно бихте го описали като забавление. В поредицата Коди върши всякакви странни неща, които вероятно никога не бихте опитали, включително изхвърляне на 240 килограма живак в тоалетната.

The Great War (История)

Може да научите всичко за Първата световна война в този канал.

Vintage Space (Космос)

Vintage Space е още един образователен канал, който е равни дози развлечение и учение. Поредицата е задължителна за всеки бъдещ астроном.

Red Letter Media (Филми)

Red Letter Media е от онези канали, които ще трябва да видите с очите си, за да го припознаете като любим. Може би най-популярна е серията Half in the Bag, която е малко особена като съдържание, но в крайна сметка си струва усилията. Заинтригувахме ви, нали?

Crash Course (Образователно)

Crash Course, както подсказва и името ѝ, е видео поредица, която представя информация за всякакви неща в кратки видеоклипове. Какво по-удобно от това?

Vi Hart (Драскулки/Музика)

Този канал е останал добре скрит в морето от видеопоредици и вероятно никога не сте попадали на него. Време е да поправите тази грешка. Фокусът на поредицата е съсредоточен върху лирически герой, който прави драскулки със забързано темпо – доста хипнотизиращо упражнение. Добавете и музиката за фон, и имате печеливша комбинация.

Today I Found Out (Образователно)

Искате ли да впечатлите всички с еклектични и широки познания за доста странни неща? Ако е така, Today I Found Out ще ви свърши работа. Тази видео поредица обхваща теми, по които може би не сте компетентни, разкривайки всички подробности чрез сравнително кратки епизоди.

Kitchen Nightmares (Храна)

Kitchen Nightmares е официалният YouTube канал на едноименното шоу, който публикува кратки клипове от епизоди. Каналът си заслужава да му отделите време, особено ако сте почитатели на Гордън Рамзи и неговия стил на готвене.

Numberphile (Математика)

Още една образователна серия в списъка, която се върти около числата и всичко, което ги прави страхотни. Ще станете фенове на тази поредица, ако обичате математиката, но ако не сте запознати с темата, най-вероятно ще се почувствате зашеметени от информацията. Предупредени сте!

Happy Tree Friends (Анимация)

Да, Happy Tree Friends все още съществува. Тази анимирана серия някога беше много популярна, а качеството на видеото сега е по-добро от всякога. Каналът все още се радва на повече от три милиона абонати, макар че толкова много хора си живеят блажено, без да знаят за съществуването му.

Забележка: Въпреки сладките графики и аудио тази поредица не е предназначена за малки деца.

Adam Savage’s Tested (Образователно)

Ако сте фенове на Mythbusters, със сигурност ще харесате Adam Savage’s Tested.

Kurzgesagt – In A Nutshell (Образователно)

Тези видеоклипове не се публикуват много често, но качеството им си струва чакането. В In a Nutshell се обсъждат теми, които вероятно сте чували по новините, но не сте проучвали задълбочено. Поредицата разказва по-подробно за тях под формата на очарователни анимации.

Good Mythical Morning (Токшоу)

Good Mythical Morning е токшоу, предназначено за слушатели от новото поколение. В него водещите разискват всевъзможни теми и дори правят още по-разнообразни и често странни експерименти. Например да се потопят за часове във вана, пълна с лед.

Your Dinosaurs Are Wrong (Палеонтология)

Рос Гелър от “Приятели” със сигурност е фен на този канал за палеонтологията.

Domics (Комедия/Анимация)

Domics е еднo от малкото анимационни предавания в този списък и е нещо като анимиран комикс. Задължителен за всеки с чувство за хумор.

Nerd Cubed (Игри)

Nerd Cubed е един от най-добрите канали за видеоигри. Ако обичате да играете игри или да гледате как други хора играят игри, то определено го отбележете в списъка си.

Joey’s World Tour (Храна)

Не на последно място е Joey’s World Tour, още един канал за храна, който в този случай се фокусира върху дегустация на храна вместо нейното приготвяне.

My Life in Gaming (Игри)

ОК, знам какво ще кажете - в YouTube е пълно с клипове и канали за игри, защо този да е по-различен и да заслужава внимание? My Life in Gaming не е обикновен геймърски канал, фокусът тук е изключително върху техническите аспекти на това любимо хоби. Как да извадите най-добрата картина или звук от вашата ретро конзола, как да извършите различни модове, как да използвате любимия си контролер с друга система - всичко това са само част от нещата, които ще научите в канала. Аз самият имам много високи претенции за собствените си познания в тънкостите на конзолния гейминг и въпреки това My Life in Gaming продължава да ме изненадва с нови и интересни неща.

Кой е вашият любим YouTube канал?

Тагове: