Нека започнем с един въпрос – какво всъщност представлява т.нар. Wi-Fi 6 стандарт? Wi-Fi 6 е най-новата актуализация на стандарта за безжични мрежи. Wi-Fi 6 е базиран на стандарта IEEE 802.11ax и ще бъде по-бърз, ще има по-голям капацитет и подобрена енергийна ефективност в сравнение с предшественика си 802.11ac. Спецификацията 802.11ax предлага теоретична скорост на мрежата до 10 Gbps и 12 Gbps в екстремни условия от безжичната честота на излъчване и на много къси разстояния. Това е 30–40 процента подобрение спрямо 802.11ac, известен още като Wi-Fi 5. Съответно стандартът се характеризира основно с рутери от висок клас.

Днес всички ползваме безжичните мрежи, освобождавайки се от всякакви физически ограничения за достъп. Тази свобода обаче много зависи от използвания рутер. Тази машина, която през по-голямата част от живота си изобщо не се изключва, трябва да има надежден хардуер, да осигурява постоянен бърз трафик, без спадове в скоростта, и което е особено важно – сигналът от нея трябва да достига до всички места, от които можем да се сетим да използваме интернет. А трябва да си признаем – човешката фантазия в това отношение не признава граници.

Каква обаче би могла да бъде причината да се сдобиете с подобна джаджа?

Всъщност тя е далеч по-проста, отколкото навярно си мислите. Обичате ли да гледате филми? Едва ли има някой, който да не обожава да следи любимите си актьори на големия си Full HD телевизор, нали? Е, същите тези филми в 1080p обикновено са между 5 и 10 GB, а ако говорим за Blu-ray качество, тук обемът нараства до 20–30 GB. А може би играете популярни видеоигри на някоя домашна конзола? Ако искате да сте конкурентоспособни в онлайн шутърите, със сигурност трябва да изстискате максимума от безжичната връзка. Не на последно място – в дома ви има и хора, които просто искат да сърфират в интернет и да се забавляват с всичко останало, което мрежата може да им предложи. Всичко това обаче натоварва домашния рутер и ако изградената около него система не е достатъчно стабилна и бърза, той просто няма да може да понесе нуждите на цялото домакинство.

Една от компаниите, които разчитат на този Wi-Fi 6 стандарт, е TP-Link чрез нейния рутер Archer AX10 - продукт с много достъпна цена, сравнима с тази на Wi-Fi 5 от предишното поколение, която също почти всеки потребител на интернет може да си позволи.

Дизайнът е семпъл и елегантен, без да внася дисбаланс в интериора, тъй като е приспособление, което се интегрира много добре в почти всяко модерно обзавеждане. Това е обичайният стил на TP-Link, адаптиран към новото Wi-Fi 6 изживяване в продукт, който ни подготвя за бъдещето и на който можем да разчитаме за качествено онлайн изживяване.

По отношение на производителността Archer AX10 е най-достъпният рутер от серията Wi-Fi 6 на TP-Link и има видимо подобрение в обема и капацитета. С AX10 всяка мрежа ни позволява да извършваме множество дейности едновременно, без прекъсвания и без закъснение. Игрите, поточното предаване на 4K, висококачествените видео и аудио разговори или други взискателни дейности, които изискват оптимална връзка, се изпълняват гладко и не трябва да се притесняваме за връзката.

Archer AX10 е продукт, който се откроява и чрез специалните технологии, които предлага, като OFDMA и 1024-QAM. Те осигуряват връзка без латентност за множество устройства и бързи връзки до 1.2 Gbps за едно мобилно устройство – с 40% повече, отколкото рутер Wi-Fi 5 2x2. Важно е да отбележим, че AX10 поддържа десетки свързани устройства, без да намалява производителността, и е с изключително ниска латентност, като същевременно предлага по-голямо покритие благодарение на четирите антени и технологията Beamforming. Тя предава сигнала на отделни клиенти за оптимална производителност, независимо от района, в който се намира потребителят.

Нещо повече – Gigabit Ethernet портовете ни позволяват да се наслаждаваме на максимални широколентови скорости до 1 Gbps, така че интелигентните телевизори, компютри или игрови конзоли могат да бъдат свързани директно към един от четирите LAN Gigabit Ethernet порта за бързи връзки. Те са надеждни навсякъде и по всяко време. Във всяка ситуация AX10 се справя изключително добре и предлага отлично съотношение цена/качество.

В допълнение към изживяването Wi-FI 6, Archer AX10 предлага на потребителите си възможност да извършват мрежови операции незабавно, с всеки клик благодарение на най-добрия триядрен процесор от 1.5 GНz.

В ерата на концепцията за Интернет на нещата е необходим рутер със стандартен Wi-Fi 6 за свързване на нарастващия брой устройства в съвременния дом от телефони и лаптопи до конзоли и телевизори. Archer AX 10 е подходящо решение за всеки, който търси достъпен рутер, на който може да разчита в различни ситуации от своето ежедневие. С изключително високите си скорости, възможностите за избор на работна честота и множеството полезни опции за работа Archer AX 10 е лесен избор за всяко семейство, което се нуждае от надеждно безжично решение за своите мултимедийни и интернет нужди, и то не само за дома, но и за малки фирми заради надеждната работа по време на тестовете.

Снимки: TP-Link

Виж още: Ако имате този iPhone, сърцето ви може да бъде изложено на риск

 

Тагове: