Отдавна искате да махнете кабелите и устройствата, които загрозяват интериора около новия ви смарт телевизор? Спокойно, вече лесно ще се освободите от тях, без да мислите за последствията. Защото е налично новото интересно приложение (app), наречено Xplore TV, от A1, което има способността да ви достави съвременната цифрова интерактивна телевизия на телекома по всяко време и на територията на цялата страна! Но как може да стане това? Разбира се, има няколко условия, които в края на 2021 година изглеждат доста лесни за постигане. Нуждаете се от стабилна и бърза интернет връзка, плюс съвместим смарт телевизор – може да е например Samsung или LG, но все пак произведен след 2017 година, за да поддържа новите функции. И най-якото – не е необходимо дори да сте абонат на други услуги от A1! Услугата е достъпна за всеки от нас, стига да има достатъчно добър интернет. Така че вече няма значение на кой доставчик на интернет сте се спрели.

 

НОВ НАЧИН ЗА ГЛЕДАНЕ НА ТЕЛЕВИЗИЯ

Инсталирането на приложението е изключително лесно и може да се направи самостоятелно от всеки потребител, без да се налага излишно посещение от техници или някакво допълнително окабеляване. След като сте го направили, приложението Xplore TV (отново повтарям – за смарт телевизори) веднага ще ви предостави качествено нов начин за гледане на телевизия, чрез който моментално ще забравите за кабели, допълнителни устройства и дори нуждата от второ дистанционно (просто нямате вече необходимост от кутия или т.нар. SetTop-Box). Що се отнася до интернет свързаността, достатъчно е да използвате Wi-Fi или пък стандартна жична интернет свързаност. В наши дни почти навсякъде има достатъчно добър интернет и това е идеята на новото приложение – да замести изцяло досегашните приемници и сет-топ боксове, с които сте гледали телевизия.

 

ИНТЕРАКТИВНОСТ В ЗАБАВЛЕНИЯТА НАВСЯКЪДЕ

Липсата на допълнителни устройства означава, че с помощта на приложението Xplore TV няма да е необходимо да свързвате суичове и кабели или да викате някой познат или техник, който да настройва услугата. За да гледате телевизия, ще ви трябва достъп до Samsung и LG app store, откъдето можете да си свалите безплатно приложението и да го инсталирате, което става съвсем лесно – само с няколко стъпки. Ако не сте сигурни дали вашият телевизор е съвместим с Xplore TV, лесно можете да направите проверка за това на страницата на услугата на А1.bg. Изберете марката на вашия телевизор от падащото меню и след това въведете модела на устройството. Стискаме ви палци и вашият да е наличен! Веднага след самата инсталация на приложението Xplore TV вече можете да използвате всички функции, които досега бяха достъпни само в районите, където се предлага интерактивната телевизия. Или по-просто казано – навсякъде ще можете да ползвате любимото ви спиране на пауза на дадено предаване или мач, връщането му отначало по всяко време или пък още по-голямата възможност за гледане на записани предавания в платформата, които са налични за последните 7 дни. Самото приложение е наистина интуитивно, с него се работи лесно и ако не сте го виждали – разгледайте скрийншотовете в интернет. Интересно е, че при създаването му е използван опитът на някои водещи стрийминг компании като Netflix и HBO GO. Интерфейсът е максимално изчистен и опростен, за да може лесно и бързо да се работи с него на всякакви устройства – от телевизори, през лаптопи до смартфони. Друга полезна възможност е интеграцията на допълнителни стрийминг услуги в рамките на платформата. Ако имате вече абонамент, например за Netflix, ще можете да добавите вашите данни (потребител и парола) в A1 Xplore TV и така ще получите достъп до стрийминг услугата, без да се налага да сменяте приложението. Организацията на съдържанието се персонализира според вашите предпочитания за тип предавания и филми. Въпросната персонализация става с помощта на елементи на изкуствен интелект. Що се отнася до външния вид – и той изглежда доста приятно – всяко предаване или филм, както и епизод от сериал има свой собствен екран с постер и детайлна информация за съдържанието, подобно на HBO Go например. Търсачката в платформата е много удобна и позволява търсене по заглавие, име на актьор или друго.

 

ПОВЕЧЕ ОТ ДОСТЪПНИ ЦЕНИ

Ако искате да разгледате предложенията и цените на услугата в зависимост от избрания от вас пакет, можете да направите това онлайн на сайта на A1.bg. Ако вече сте клиент на А1, ще можете да се възползвате от същите тарифни планове и оферти, които се предлагат в момента, като пакети, съдържащи в себе си до 230 канала, на цени от 5.99 лева на месец. Ако вече сте в семейството на А1, ще можете и да добавяте друг смарт телевизор като допълнителен приемник към вече съществуващата услуга, като за целта дори не е необходимо да посещавате магазини на компанията. Достатъчно е да сте онлайн и да използвате приложението „Моят А1“. Сега отивам да гледам, а вие не чакайте много дълго и изпробвайте тази прекрасна нова възможност!

Снимки: A1