E-mail-ът на всеки от нас може да се приеме като едно много специално място: въпреки че отдавна не е основният ни начин за комуникация, той най-често съдържа изключително важна информация. Използваме го предимно за регистрация, по-делови съобщения, като списък със задачи и т.н. - приложенията му са десетки. Трябва да признаем, че организирането на “пощенската” ни кутия обаче не е най-забавната задача на света и често я пренебрегваме. И така, в един момент достигаме до кулминационния момент, в който всичко е една голяма бъркотия. Какво можем да направим по въпроса?  
Разбира се, като подминем най-важните две стъпки: разчистване и повишено внимание къде точно попълваме и оставяме e-mail адреса си, има още няколко лесни трика:  

Използвайте RSS четец - да, бюлетините са новият вид блог, който идва директно при нас, но ние определено сме фенове и на RSS приложенията. Те са чудесна опция за бързо преглеждане на новините, особено когато искаме да обхванем по-голям спектър от информация. Такива са Feedly, NewsBlur, Substack и др.  


Използвайте филтрите на пощата си - ако сте сред милионите, които разполагат с Gmail, трябва да признаете, че филтрите си вършат работата просто перфектно. Новините, рекламите и основната кореспонденция почти не се смесват (с правилните настройки). Настройките са прости, но ако имате повече време, можете да въведете собствени етикети, с които да се съобразява сортирането.  

Ако съвсем не ви се отделя никакво време, можете и да предприемете най-стария и изпитан трик: просто да си създадете e-mail, предназначен само и единствено за новини. Така, когато сте в настроение за четене, просто ще знаете къде да откриете точното място.  

Тенденцията показва, че бюлетините няма да изчезнат скоро - така че намерете качественото съдържание и не му позволявайте да се “загуби” сред стотици реклами и съобщения за намаления. А ние препоръчваме, ако желаете да следите най-новото от света на технологиите, да се абонирате за нашия бюлетин в края на тази страница.  

Снимки: Unsplash

Виж още: Приложение ви помага да разпознаете реалните от фалшивите оферти