За радост на мнозина се оказва, че можем да възстановим изтрит важен email в Gmail, дори ако грешката е станала преди месец. 

На всички ни се е случвало – сред ненужните съобщения се скрива онзи важен email, който чакаме с трепет и, разбира се, точно когато ни потрябва – него го няма, защото дружно всички са отишли в кошчето. Опитваме се да не се притесняваме излишно, но все още не го откриваме. Ето какво трябва да направите в браузъра си стъпка по стъпка, за да възстановите важното писмо:

1. В страничния панел избирате More.

2. В менюто ще видите иконката с кошче под името Trash.

3. Откривате писмото и го отваряте.

4. В горната лента с инструменти намерете икона, наподобяваща папка. Това е командата Move. Натиснете я и изберете Inbox. Така изтритото съобщение ще се върне обратно в папката с входяща поща.

Ако се опитвате да извършите същото действие през приложението на Gmail за смартфони и таблети, Trash иконата е скрита в менюто, а опцията за преместване на изтритото съобщение обратно при входящите писма е при прословутото „триеточие“.

Снимки: shutterstock

Виж още: Гренландия губи ледници със същото темпо, както след последната ледникова епоха

HiCast е седмичен подкаст на екипа на списание HiComm, в който водещите (Геро, Стоян, Тодор и Хели) разговарят за най-интересното от света на технологиите, филмите и игрите.