През 2012 г. Lenovo представи първия мултирежимен ултрабук Yoga, който промени разбирането за това, колко гъвкаво може да бъде едно устройство. Оттогава иновативната серия еволюира ефектно с поредица от първи за потребителски лаптопи предложения като Dolby Atmos високоговорителна система, уеб камера с Privacy shutter функция, логване без докосване и изцяло стъклена опора за дланта. Десетилетие на агресивни иновации доведе до първокласна екосистема, която предстои да се разраства дори още повече.

Създадени да обединят невероятната преносимост и гъвкавост с повече мощност, лаптопите Yoga 2-в-1 на Lenovo бяха пионери в откриването на възможности за потребителите да преминават с лекота от режим на работа до игра. Оттогава марката Yoga се разшири, за да обхване още повече първокласни потребителски устройства, които сега включват множество форм-фактори, включително ултратънки лаптопи, настолни компютри, Chromebook машини и таблети. В днешната нова хибридна среда новото поколение Yoga устройства са предназначени да помогнат на хората да се справят с нови предизвикателства и възможности в начина, по който се свързват, потребяват, създават и си сътрудничат от дома, училището, офиса и извън тях – предоставяйки на потребителите инструментите да правят повече и свободата да бъдат себе си.

С поглед към природата

Като една отговорна компания с визия за бъдещето Lenovo мисли не само за удовлетворението на клиентите, но и за ангажимента си към устойчивото развитие и социалната отговорност. В резултат на активната си политика в областта на корпоративната отговорност Lenovo редовно намира място сред 100-те най-устойчиви компании в света според класацията Corporate Knights Index. Това е и причината Lenovo да се стреми устройствата от новите серии да бъдат сертифицирани като лаптопи с нулеви въглеродни емисии, подходящи за хора, които са активно загрижени за околната среда. Благодарение на философията си и богатия опит Lenovo успява да предложи продукти, които едновременно отговарят на всички нужди на модерния и взискателен потребител, но и допринасят за мисията на компанията за отговорен бизнес с лице към природата и планетата.

Новото поколение Yoga Slim

Новата линия Yoga Slim на Lenovo илюстрира върховете на тази производителност и преносимост, с която се доказа серията, дефинирани от нейната изтънчена изработка, първокласни изживявания и смели иновации. Тези ултратънки лаптопи интегрират комфортен дизайн с меки контури за по-лесна и удобна мобилност и работа. Те също така са създадени за първокласни изживявания, задвижвани от X Power на Lenovo: нов набор от функции за подобрена производителност. PureSight дисплеите на Lenovo задават нов стандарт за по-ярко, по-бързо и по-реалистично визуално изживяване.

Проектиран за забавление и креативност, новият Lenovo Yoga 7 (14.7-инчов диагонал) е многофункционален хибриден лаптоп 2-в-1 с много режими, който също така разполага с удобен дизайн за по-лесно хващане и пренасяне. С мощни процесори от серия AMD Ryzen 6000 тази машина разполага с OLED сензорен дисплей в съотношение 16:10, включващ Dolby Vision за реалистичен цвят, по-богати детайли и хардуерно базирана ниска синя светлина, както и като Dolby Atmos, доставящ пространствено аудио през четири високоговорителя.

Yoga 7 се характеризира със своята гъвкавост. Получавате издръжлива батерия и технологията Rapid Charge Express за бързо зареждане, както и опционалния Active Pen стилус. Неговите четири режима на използване също дават възможност на потребителите да взаимодействат с Yoga 7 по редица различни начини. Може да оптимизирате производителността и ученето с по-интелигентни функции като шумопотискане по време на видеоразговори и филтри за ниска синя светлина, за да запазите качеството на видеото ясно и без разсейване и напрежение на очите.

Lenovo също така обявява обновяване на своя модел Yoga Slim 7 Pro (14.7-инчов диагонал). Това устройство е създадено за основна производителност, с елегантен премиум алуминиев дизайн и включва опция за най-новото поколение процесори Intel Core или AMD Ryzen 6000 Series. С видеокартата NVIDIA GeForce RTX 2050 можете да се насладите на невероятния цвят, яркост и контраст на опционалния OLED дисплей Lenovo PureSight, подобрен с опционалния Dolby Vision и 100 процента sRGB цветово пространство.

За тези, които прегръщат хибридния живот и свободата да вършат нещата от хола си до офиса, Yoga Slim 7 Carbon (13.7-инчов диагноал) предлага невероятна мобилна производителност, съчетаваща неговата изключителна лекота от под 1 кг и шаси, тънко едва 14.8 мм в най-тънката си точка, със здравата устойчивост на магнезиева сплав, подсилена с многослойни въглеродни влакна. Неговият комфортен дизайн е създаден за лесно носене. Три атрактивни двуцветни цветови опции и клавиатура от край до край с по-голям тракпад допълнително правят Yoga Slim 7 Carbon персонализиран аксесоар, който може да се носи навсякъде.

Осигурявайки чистата мощност за създаване отвсякъде, Yoga Slim 7 Pro X (14.7-инчов диагонал) предоставя суровата производителност, за да могат потребителите да реализират амбициите си. Той разполага с процесори от следващо поколение, до 32 GB LPDDR5 RAM, опция за NVIDIA GeForce RTX 3050 графичен процесор с NVIDIA Studio и X Power на Lenovo, който извежда мощността на термичния дизайн на следващото ниво. X Power на Lenovo предлага специфична настройка за различни сценарии на използване, за да изтласка лаптопа отвъд стандартите за максимална производителност на процесора и графичния ускорител. С по-малко от 1.6 кг тегло тази тънка и лека машина е създадена да се ползва практически навсякъде, като същевременно разполага с чистата производителност, необходима за създаване на цифрово съдържание.

Като въглероднонеутрален сертифициран лаптоп Yoga Slim 9 (14.7-инчов диагонал) е идеален за хората с мисъл за екология, без да прави компромис с мобилния лукс, първокласните функции за забавление и задвижваната от AI производителност. Покрит в 3D стъкло, комфортният дизайн на лекото и тънко 14.9 мм шаси се отличава със заоблени, гладки контури за по-удобно боравене и държане. Обединение на мобилност и производителност, Yoga Slim 9 също предефинира значението на преносимото забавление и създаването на съдържание. Машината има 14-инчов 16:10 до 4K OLED PureSight сензорен дисплей, допълнен със звук от Bowers & Wilkins. Визуалното изживяване PureSight на Lenovo на опционалния 4K OLED екран осигурява ултра остри детайли и яснота и богати, фотореалистични цветове – от дълбоко черно до живи светли нюанси. С Vesa Certified Display HDR True Black 500 неговата дълбочина от 10 бита може да показва над един милиард цвята в един пиксел и пълна цветова гама от 100 процента DCI-P3. Четирите високоговорителя Bowers & Wilkins на Yoga Slim 9 вдъхват живот на звука.

Така независимо какви конкретни нужди и предпочитания имате, високата производителност, елегантността и грижата за околната среда присъстват неизменно в новата гама Yoga на Lenovo, както подобава на предложения от висок клас.

Снимки: Lenovo