Досега Apple предлагаше iPhone 12 и iPhone Мini в пет цвята, но на събитието си тази вечер компанията обяви още един цвят: лилав. Приордърите на новата разцветка започват от 23 април, а от 30 април апаратът ще се продава свободно. Apple потвърди още, че успоредно с новия цвят ще се предлагат и всички официални кейсове – както силиконови, така и кожени – в тематичен подобен цвят.

На събитието си Apple обяви и дългоочакваните AirTags: иновативна малка джаджа, която може да модифицирате с букви и емоджита, след което да я закачите за даден предмет. Чрез комбинация от камера и жироскоп и добавена реалност тя ще може да открие забутаните ви вещи.

Единичен дигитален етикет струва 29 долара, а пакетът от четири – 99 долара. Веднъж активирани, вашият телефон или таблет ще ви дава гласови указания за това, къде да търсите предметите.

Apple потвърди, че стартира платени абонаменти за своето приложение Podcasts – функция, която ще заработи от май в 170 държави. Всеки създател на подкаст ще определя сам цената на това, какво влиза в абонамента – ранен достъп до епизоди, бонус съдържание или шоу без реклами.

Съвсем в духа на настъпващата пролет Apple добави щипка цвят в новото iMac поколение. Началният модел ще бъде с диагонал 24 инча, 4К Retina Display и значително по-тънки рамки. Получавате още нова 1080р FaceTime Camera, но истинската новост са новите М1 чипове. Процесорът е значително по-мощен от x86 архитектурата на Intel. Стартовата цена на 24-иночвия iMac e 1300 долара, а по-мощният модел с 8-ядрена видеокарта започва от 1500 долара.

Apple TV 4K също получи ъпгрейд за пръв път от 2017 г. насам. В сърцето му е чипът A12 Bionic, който позволява да гледате HDR видео с по-качествен звук и повече кадри в секунда. Ново е и дистанционното с вградена версия на Siri, което има по-ергономичен дизайн и допълнителни бутони. 32 GB моделът на Apple TV 4K ще струва 179 долара, а този с 64 GB сторидж – 199 долара.

Седем месеца следа премиерата на iOS 14 Apple обяви, че iOS 14.5 ще се появи от 26 април. Въпреки че е .5 версия, това е значителен ъпдейт, който добавя много функции, като възможността да отключвате iPhone с FaceID чрез вашия Apple Watch, както и променя гласа на Siri по подразбиране. Най-важна обаче е новата политика за поверителност, която разбуни духовете сред големите технологични компании като Facebook, които следят какво правят потребителите онлайн.  

Снимка: Apple

Виж още: Wi-Fi устройствата ще могат да ни следят и да събират данни от 2024 г. с новия 802.11bf стандарт

 

Тагове: