От известно време чуваме слухове, че Apple ще пусне скоро нов iPad Pro с Mini-LED дисплей, но изглежда, че компанията възнамерява в бъдеще да използва тази технология и в други устройства. Известният анализатор Минг-чи Куо прогнозира, че такива дисплеи ще се използват в МасBook Air през 2022 г., докато iPad Air от същата година ще има OLED дисплей.

Куо посочва, че макар Apple да възприеме Mini-LED дисплеите за новия iPad Pro, други iPad модели ще преминат към OLED дисплеи, започвайки именно с iPad Air догодина. Mini-LED панелите предлагат същите качества като OLED наситените черни цветове, но не страдат от отпечатване на изображението.

Тъй като Mini-LED е по-скъпа технология, Apple ще запази OLED екраните за своите по-евтини iPad модели, които включват iPad Air и най-базовия iPad. За разлика от iPhone, за който Apple използва модифициран OLED панел, OLED панелите, които гигантът ползва за iPad, са плоски. Това означава, че цената на новите панели ще бъде сравнима с това, което Apple в момента плаща за всеки LCD панел, използван в iPad Air.

Според анализатора Apple не възнамерява да използва OLED в по-скъпите си устройства, защото отпечатването на изображението ще бъде по-забележимо, когато потребителите работят с часове със софтуер за продуктивност. Преди всичко това обаче още през април ще видим новото поколение iPad Pro.

Снимка: 9to5mac

Виж още: Google Smart TV ще поддържа и режим "глупав телевизор" за тези, които не обичат модерните технологии

 

Тагове: