Серията MX от периферни устройства на Logitech е продуктовата линия от висок клас на компанията за създатели на съдържание и други професионалисти, които искат добро качество на изработката и нови, интерактивни функции, които подобряват потребителското изживяване. Преди това линията се състоеше само от клавиатури и мишки като MX Master 3S, но с MX Brio тя се разширява и към уеб камерите. Logitech MX Brio разполага с 4K сензор и широк обектив с f/2.0, който предлага отлично качество на видеото. Освен това има специално разположение на микрофоните, което липсва при Vision S, интелигентен режим Show Mode, който може да обърне видеото в специален режим, когато искате да покажете какво има на бюрото ви, и три отделни приложения за конфигуриране, предназначени за различни случаи на употреба. Неговата производителност и гъвкавост му дават предимство в този ценови диапазон и му печелят заслужена похвала в сегмента за 4K уеб камери.

 

Дизайн: компактен и функционален

 

MX Brio е сравнително малка уеб камера за своята цена и разделителна способност. Компактното ѝ тяло е с метална обвивка с правоъгълен сив пластмасов панел на гърба, който съдържа USB-C порт за свързване с компютър. Обективът се намира точно в средата на предната част на камерата, която се състои от черен диск с оребрени ръбове и защитно покритие в центъра. Завъртането на диска затваря физически затвор над обектива за защита на личния живот от нежелани погледи. Вграденият капак е приятно допълнение, особено в сравнение с отделните магнитни панели на конкурентните модели, които се прикрепят към задната част на устройството, когато не се използват, но все пак могат лесно да бъдат изгубени.

ВИЖ ОЩЕ: Logitech Tap IP: На едно докосване от видеоконферентната среща

Това обаче не означава, че MX Brio напълно се отказва от магнитите. Мощен магнит закрепва камерата към включената в комплекта скоба за монитор. Той държи здраво камерата, като същевременно ѝ позволява да се върти хоризонтално според нуждите на потребителя. Магнитът има стандартен отвор за винт в средата, така че можете да прикрепите уеб камерата към статив или към скобата за монитор, която е включена в комплекта.

Самият клипс представлява стандартно пластмасово рамо на панти с широк ръб отпред и въртящо се краче отзад. Крачето е леко залепващо, за да помогне за задържането на клипса на място в горната част на екрана, а допълнителната панта за магнитната част на стойката позволява да наклоните уеб камерата напред, за да сочи право надолу за режима на показване с обръщане на изгледа. Обръщането на уеб камерата надолу я прави много тежка отпред и включеният дебел USB-C кабел служи като жизненоважна противотежест, когато тя е в това положение.

 

Спецификации: 4K30 с широк обектив

 

Въпреки че MX Brio използва 4K сензор Sony Starvis, Logitech не посочва размера му, освен че отбелязва, че има 70% повече пиксели от предишната 4K уеб камера Brio. Размерът на сензора (и пикселите) може да има огромно значение за качеството на картината, особено при слаба светлина. 4K сензорът на камерата е съчетан с обектив с f/2.0 и 90-градусово зрително поле, което може да се изрязва до 78 или 65 градуса. Блендата f/2.0 е доста широка, което позволява MX Brio да има много дълбока фокусна равнина и може да поддържа фокуса върху вас и фона едновременно.

 

Софтуер: изберете своето приложение

 

Logitech иска MX Brio да се хареса на геймъри и стриймъри на игри, на хора, които работят от разстояние, и на бизнес професионалисти едновременно, поради което уеб камерата работи с три отделни приложения на Logitech. В по-голямата си част и трите ви позволяват да правите едни и същи настройки на картината, но приложенията са създадени за различни случаи на употреба и продуктови семейства на Logitech. Независимо от това кое приложение използвате, ще можете да задавате зрителното поле, да изрязвате, да увеличавате и да превключвате автоматичната експозиция, автоматичното фокусиране, автоматичния баланс на бялото, HDR, компенсацията при слаба светлина и режимите на показване. Можете също така ръчно да задавате различни опции на картината, включително яркост, температура на цветовете, контраст, компенсация на експозицията, фокус и оттенък, и да запазвате всички тези ръчни настройки като предварителни настройки, за да ги използвате бързо при необходимост.

За основна употреба в домашния офис приложението Logi Option + предоставя прост интерфейс за настройка на уеб камерата и други аксесоари Logitech. Ако разполагате и с клавиатура или мишка Logitech MX, то ви позволява да настроите Smart Actions, които променят поведението на клавишите и бутоните в зависимост от използвания от вас софтуер.

За геймъри и стриймъри The Logitech G Hub се фокусира върху управлението на геймърската периферия Logitech G и геймърските слушалки Astro на компанията и замества Smart Actions с подобни профили на поведение за игри, а не за софтуер за продуктивност.

Приложението Logi Tune е корпоративният софтуер за MX Brio и единственият, който позволява функцията за автоматично кадриране, наречена RightSight, която поддържа камерата с цифрово увеличение върху лицето ви, дори когато се движите из сцената. Поне така се предполага, че ще работи функцията; при тестването с ранния софтуер RightSight изглежда не правеше нищо и ме оставяше със същия фиксиран кадър, както преди.

 

Представяне: контрастно, добре експонирано видео

 

Видеото изглежда отлично на MX Brio, особено в добре осветена среда. MX Brio бързо се адаптира към внезапните промени в осветлението. Автоматичният баланс на цветовете и експозицията работят чудесно, като поддържат естествения цвят на кожата ви при всякакви условия на осветление.

Show Mode е проста, но интелигентна функция, която ви позволява лесно да показвате всичко, върху което работите и което се намира на бюрото или масата ви. Когато тя е активирана, накланянето на MX Brio напред на 90 градуса автоматично обръща картината, така че долната част на кадъра е ръбът, който е най-близо до вас, а горната е най-близо до екрана или където и да е другаде, където е поставена камерата. По принцип този изглед предлага перспектива, подобна на тази, която виждате, когато гледате надолу към бюрото си, вместо обърнатото изображение, което бихте получили, ако завъртите която и да е уеб камера надолу без режим Show Mode.

Високият клас уеб камери дава приоритет на качеството на картината пред звука до такава степен, че някои модели изобщо не разполагат с микрофон. MX Brio за разлика от тях има набор от микрофони с високо качество, които гарантират, че ще бъдете чути ясно, силно и отчетливо и определено е по-практично решение от вградения микрофон на лаптопа ви.

 

Изключително добра уеб камера за всеки

 

Logitech MX Brio е отлична уеб камера от висок клас както за видеоразговори, така и за стрийминг, която предлага рязко, добре експонирано видео и добро представяне при слаба светлина. Тя разполага с по-стабилен и гъвкав софтуер и добавя функционални микрофони, както и интелигентен режим Show Mode за показване на бюрото и ръцете ви. Софтуерът е стабилен и гъвкав, като всеки може да намери нещо за себе си - независимо дали сте професионалист в областта на производителността, който използва клавиатура и мишка Logitech, геймър, който стриймва съдържание с персонализирани профили на G Hub, или бизнесмен, който контролира картината по време на конферентни разговори благодарение на солиден софтуер за автоматично рамкиране на изображението.

Снимки: Logitech