Марката Еvnia е символ на сливането между традициите и бъдещето. Както подсказва самото ѝ име, произлизащо от древногръцки, това е подкрепата, от която всеки се нуждае, за да открие и запази радостта от гейминга и работата с качествени монитори. Същевременно, облягайки се на наследството на прочутото име Philips, Evnia гледа напред и предлага иновативен и всеобхватен подход. Както гласи част от рекламното ѝ мото, наистина всеки може да бъде геймър, а продуктите Evnia ти позволяват да създадеш собствен подход и присъствие в света на дигиталните забавления.

Едно от по-атрактивните предложения на серията за геймъри се нарича Evnia 25M2N3200W/00 и от първия миг става ясно, че то е насочено към онези, които вземат насериозно виртуалната надпревара. Този дисплей с резолюция от 1920 x 1080 преначертава изображенията на екрана до 240 пъти в секунда, което е много по-бързо от всеки стандартен дисплей. Това е особено важно за игри с бързо действие като шутъри и състезателни игри, защото екранът  предоставя 240 Hz за превъзходно движение и ясни изображения. С подобен дисплей динамичните сцени в игрите са без трептене и раздвояване на изображенията, като всичко това определено ще ви позволи да изпитате по-дълбоко потапяне и да се почувствате сякаш сте вътре в играта.

Времето за реакция е 1 ms, с 0.5 ms MPRT, а контрастното съотношение е много добро - до 3000:1, така че това е не само бюджетен геймърски монитор без много компромиси; а всъщност страхотен монитор за хора с творчески професионален бекграунд. Мониторът на практика елиминира замъгляването и размазването на движението, осигурявайки по-резки и прецизни визуални ефекти за подобряване на игрите. Бързо движещо се действие и драматични преходи са гладки, което прави Evnia 25M2N3200W/00 доста удачен избор за играене на вълнуващи и изискващи бърза реакция игри.

25-инчовият LED дисплей VA на Philips използва авангардната технология MVA (Multi-domain Vertical Alignment), която ви предоставя свръхвисок статичен контраст за още по-живи и ярки изображения. Той се справя с лекота със стандартните офис приложения и е особено подходящ за снимки, сърфиране в интернет, филми, игри и сериозни графични приложения. Неговата оптимизирана технология за управление на пикселите предоставя свръхширок ъгъл на гледане от 178/178 градуса, което води до отчетливи изображения и потапяне в случващото се на екрана.

SmartContrast е технология на Philips, която анализира съдържанието, показвано на екрана и регулира автоматично цветовете и интензитета на подсветката, като подобрява динамично контраста и дава най-добрите изображения и изобразяване на видео файлове. Когато изберете икономичен режим, контрастът се регулира и подсветката се настройва фино за точното възпроизвеждане при всекидневните офис приложения в съчетание с по-малко потребявана електроенергия.

На свой ред режимът SmartImage Game предлага оптимизация за любителите на игрите чрез потребителски интерфейс с бърз достъп. Режимът FPS за шутъри от първо лице подобрява тъмните палитри в игрите, като ви позволява да виждате скрити обекти в тъмни зони. Режимът Racing превключва дисплея към най-краткото време на реакция и ярки цветове и съответно настройва картината за състезания с превозни средства. Режимът RTS за стратегии в реално време позволява осветяване на конкретни зони, както и настройка на размер и картина.

Така че, ако търсите бюджетен геймърски монитор - с Envia 25M2N3200W можете да получите най-доброто за парите си.

Извитият дисплей на Evnia 32M1C5200W с диагонал от цели 32 инча е истинско пиршество за очите, при което дизайнът върви ръка за ръка с високите технически показатели. Извитият екран предоставя приятен и ненатрапчив завладяващ ефект, който се фокусира върху самите вас и мястото, на което сте застанали. Всичко в дизайна на Evnia 32M1C5200W е насочено към удобството и безпроблемната работа. Компактната ергономична основа позволява регулиране на наклона, завъртането и височината, така че всеки потребител да може да разположи монитора за постигане на максимално удобство и ефективност при гледане. LowBlue и технологията Flicker-free успяват да намалят напрежението и умората на очите, които често са причинени от прекарване на дълги часове пред монитора. Накрая, дискретно разположеният бутон EasySelect ви позволява да правите бързи и лесни корекции на настройките на монитора в екранното меню.  

Ако отправим поглед към характеристиките, този гейминг монитор Philips е проектиран за игри с най-висока интензивност. Очаква ви 1920 x 1080 резолюция и LED дисплей за свръхвисок статичен контраст за още по-живи и ярки изображения. Технологии за синхронизиране, свръхбърза скорост на обновяване от 240 Hz и време на отговор от 0.5 ms предлагат игра без разкъсване на изображението и забавяне. SmartImage HDR предоставя наситена, реалистична картина, от която могат да се възползват както геймъри, така и дизайнери и програмисти, които искат да визуализират своите творения. 

Evnia 34M2C8600 е друг внушително изглеждащ монитор с извит екран и OLED панел, предлагащ резолюция от 1440 пиксела. Всичко това, съчетано с огромния 34-инчов диагонал, наистина размива границата между монитор и телевизор, а иновативната Ambiglow технология ще промени завинаги разбирането ви за това как изглежда геймърският кът. Ако сте срещали телевизор Philips с уникалната Ambilight, вече знаете, че светлинното осветление добавя ново измерение към изживяването ви при гледане. Иновативната технология Ambiglow подобрява съдържанието на екрана, като създава ореол от светлина от монитора. Нейният бърз процесор анализира входящото съдържание на изображението и непрекъснато адаптира цвета и яркостта на излъчваната светлина, за да съответства на изображението. Особено подходящ за гледане на филми, спорт или игри, Philips Ambiglow ви предлага уникално и завладяващо зрително изживяване.

QD-OLED представлява хибриден подход, който съчетава OLED панелите и технологията на квантовите точки. Като съчетава най-доброто от двете, QD-OLED гарантира висок контраст, дълбоко черно и неограничени ъгли на видимост, с по-висока пикова яркост и по-живи цветове.

Evnia 34M2C8600 на Philips осигурява кристално чисти изображения с UltraWide Quad HD с резолюция от 3440 x 1440. Използвайки високопроизводителни панели с висока плътност на пикселите, широки ъгли на видимост 178/178, тези нови дисплеи ще накарат вашите изображения и графики да оживеят. Форматът UltraWide 21:9 дава възможност за по-голяма продуктивност и предоставя повече удобство при играене на най-модерните заглавия.

Този монитор Philips е сертифициран с VESA DisplayHDR True Black 400. Това от своя страна осигурява зашеметяващо точни детайли на сенките с по-дълбоко черно за забележително визуално изживяване в сравнение с конвенционалните монитори със същата пикова яркост. Мониторът предлага няколко HDR режима, всеки от които е оптимизиран за различни сценарии на употреба: HDR игра, HDR филм, HDR снимка и т.н.

Добрата производителност е естествено постижима с 34M2C8600, защото кривата на панела намалява умората в очите, защото не натоварва периферното зрение. Това по никакъв начин не влошава редактирането на документи или работата с графични приложения, а снимките и видеоклиповете изглеждат по същия начин, както на типичния плосък екран. Определено това е едно страхотно предложение, защото към момента на пазара няма монитор с подобни спецификации на по-ниска цена.

Evnia 27M1N5500ZA е истинско доказателство, че високото качество не изисква непременно непосилна за джоба цена. Този геймърски монитор идва с 27-инчов диагонал и 1440 пиксела резолюция, което осигурява кристални изображения и плавен непрекъснат геймплей. Екранът е снабден с нужната на всеки геймър FreeSync технология, а бързата скорост на обновяване от 170 Hz с добър HDR предоставя уникално и реалистично изживяване. Дисплеят има много тънка рамка и е базиран на технологията Ultra Wide-Color, която абсорбира излишната светлина, създадена от екрана, за да произведе невероятен цвят, който кара изображенията да оживят на екрана.

Моделът поддържа също така и технологията Nvidia G-Sync, което намалява "накъсването" на изображенията и синхронизира скоростта на обновяване на монитора ви с изхода на графичната карта за по-плавно гейминг изживяване. Сцените се появяват мигновено, обектите изглеждат по-ясни, а геймплеят е плавен, което ви предоставя зашеметяващо визуално изживяване и сериозно конкурентно предимство.

27M1N5500ZA се отличава с възможностите и спецификациите си, като смело се изправя срещу конкуренцията в своя ценови диапазон, отличавайки се със солиден набор от функции, добра реакция и страхотно качество на изображението.

Снимки: Philips