Години наред Apple радваше почитателите на Mac със зверски красивата Aluminum Magic клавиатура. Въпросната беше по идея old-school, номерична и предлагаща стандартна жична USB свързаност. Която апропо все още мнозина предпочитат.

За съжаление през 2017 година Apple преустанови производството и предлагането на въпросната.

За щастие обаче Matias има още по-добро (и евтино) решение. Такова, което почитателите на Apple продуктите в екипа ни посрещат с високо вдигнати палци горе. Освен един-единствен, за който „Ако не е произведено от Apple – не става.” Ама в случая става. Меко казано.

Повече за адски красивото бижу на Matias ще откриете в следващите редове:

Безжична клавиатура Matias Wireless Aluminum с Bluetooth

Без подсветка: цена 199.00 лв.

С подсветка: цена 279.00 лв.

В наши дни производителите на периферия не се задоволяват само да развиват своите джаджи в дадена посока, но искат и да постигнат възможно най-добрата комбинация от различните им качества. Стабилните механични клавиши, възможността за използване на Numpad бутоните и наличието на Mac-съвместими функционални бутони - може да контролирате яркостта на вашия екран, нивото на звука, iTunes и много други неща - правят клавиатурата, прекрасно допълнение към вашия Mac или iMac. Наистина минималистичният дизайн на Matias Wireless Aluminum наподобява продуктите на Apple и един поглед е достатъчен, за да разберем, че дизайнерите са се ръководили от принципа за събиране на максимално много функции върху минимално количество площ. В резултат се е получила една клавиатура, която е както компактна, така и напълно задоволителна, що се отнася до нейната ежедневна употреба. Нископрофилните клавиши са максимално удобни за работещия и имат издръжливо покритие, което дава надеждност и светкавична реакция при натисканията на клавишите.

Инсталацията на Matias Wireless Aluminum е изключително лесна и не изисква никакви драйвери. Достатъчно е само да включите Bluetooth връзката ѝ и след няколко секунди на автоматично инсталиране Windows ще ви уведоми, че вече може да използвате клавиатурата. Може да свържете до четири устройства с Bluetooth, като съвместими са модели от сериите Mac (версия 10.6.8 или по-нова), iPad, iPhone, Windows или Android (версия 3.0 или по-нова) таблети и смартфони. Ако искате да работите с повече от едно устройство, лесно може да сменяте между тях само с един бутон, като клавиатурата се настройва автоматично в зависимост от устройството, което се използва в момента. Максималният обхват е до 10 метра - повече от достатъчно.

Благодарение на огромния капацитет на батерията си (1600 mAh) тази клавиатура не се изключва, когато не се използва, както повечето на пазара. В резултат Matias Wireless Aluminum е постоянно свързана и готова за работа, така че може да я ползвате без никакво време за изчакване. При нормална употреба животът на батерията на клавиатурата е поне една година, така че няма да се притеснявате от досадно презареждане за дълго време. Когато това все пак се наложи, просто използвайте стандартния MicroUSB кабел, който е включен в комплекта, в порта, чрез който се зарежда клавиатурата.

Всичко това прави безжичната клавиатура Matias Wireless Aluminum практична, удобна и в същото време изненадващо стилна. Нейните приложения са разностранни, а цената ѝ е допълнително предимство за всеки, който наскоро се е замислил за смяна на клавиатурата си с по-модерна.

Жична клавиатура за Mac Matias Backlit Wired Aluminum с подсветка

Цена: 199.00 лв.

На пръв поглед Matias Backlit Wired Aluminum изглежда като стандартна клавиатура, но един по-внимателен поглед ни разкрива поредица от важни добавки, създадени, за да оптимизират и улеснят работата ви пред домашното РС, независимо дали става въпрос за игри, текстообработка или друг тип занимания. Така например клавишите на модела имат ултратънка структура, която ги прави едновременно много тихи и удобни за писане, тъй като бутоните реагират мигновено на вашето докосване. В добавка има и пет специални клавиша за бърз достъп до функции, като контрол на яркостта на вашия екран, гасене на компютъра, превключване към предишна и следваща песен, старт и пауза в iTunes и др.

Натискането на бутоните е изключително приятно и отчетливо, така че винаги може да сте сигурни дали се осъществили правилен контакт със съответния клавиш. Друго предимство на модела е фактът, че клавиатурата всъщност е доста лека, така че при желание може да я вземете в ръце или да я поставите на коленете си.

Най-уникалната и удобна функция на Matias Backlit Wired Aluminum безспорно са светещите ѝ клавиши. Благодарение на цяла палитра от цветове LED подсветката на бутоните излъчва приятна светлина, която ги прави лесно различими дори в тъмното. Така спокойно може да довършите, дори късно през нощта, онова домашно, което отлагахте целия ден, или пък да се отдадете на доста среднощни геймърски сесии, без да безпокоите съквартиранта или роднините си със светнати лампи. Цветът е приятен и мек, така че постига целта си, без да дразни излишно. Ако се притеснявате, че светещите клавиши са само глезотия, която няма да издържи дълго, трябва да знаете, че символите върху тях са гравирани и имат здраво покритие. На практика това означава, че колкото и активно да ползвате клавиатурата, пръстите ви няма да са в състояние да изтъркат или изтрият клавишите. Подсветката е със собствена вградена презареждаща се батерия, така че клавиатурата ви ще работи, дори и батерията на подсветката да е изтощена. За максимално творчески подход може да настройвате яркостта на подсветката (на интервали от 10 процента) от 0 до 100 процента.

Клавиатурата се свързва към компютъра с USB, а работи под всяка една версия на MacOS от далечната OS X v.10.6.8 (Snow Leopard) насам. Това значи, че инсталацията е безпроблемна независимо от операционната система, която ползвате.

Наличен е дори самостоятелен USB порт, чрез който може да свържете мишка.

Дори да не държите на външния вид и да не си падате по по-ефектни изпълнения, не може да не останете доволни от елегантното изпълнение на Matias Backlit Wired Aluminum, чиито ъгли са приятно заоблени и ѝ придават специфичен и леко футуристичен вид, без да е прекалено набиваща се на очи. С други думи перфектно допълнение към вашата със сигурност стилна Мас конфигурация.

За разлика от оригиналните клавиатури тези имат и различни цветове: жичният модел е наличен в тъмносиво и сребристо, а безжичният - в тези два цвята, както и в елегантното розово злато.

Тагове: