За никого не е тайна, че Hewlett Packard Enterprise e глобален технологичен лидер, съсредоточен в разработването на интелигентни решения, чрез които клиентите на компанията могат да събират и анализират големи масиви от данни и да взимат безпроблемно решения по цялата верига – от периферията до облака.

HPE демонстрира страхотни постижения в различни технологични, научни и медицински области. Забележителни проекти са тестваният в орбита около Земята Spaceborne Supercomputer – критично важен за бъдещите мисии до Марс, както и новата компютърна архитектура Memory-Driven Computing, обработваща огромни обеми медицински данни в борбата срещу нервно­дегеративни болести, като Алцхаймер.

Но какъв е ефектът по отношение на любимия на всички свят на спорта? Вижте примерите:

 

Новият стадион на английския клуб Тотнъм използва Aruba NETWORKS

Сътрудничеството между HPE и един от най-силните футболни клубове в английската Висша лига – Tottenham Hotspur, показа страхотен резултат – създаването на нов, изключителен стадион, интегриран с най-високите технологии. Той е може би един от най-високотехнологичните стадиони в света към момента, помагайки феновете на отбора и посетителите на стадиона да се чувстват на специално място. За комфорта на потребителите и връзката им със света се грижат решенията на HPE Pointext и Aruba Networks, осигуряващи максимално добра Wi-Fi връзка във всяка точка на съоръжението.

„Шпорите“ от Тотнъм, както е известен още отборът, още преди няколко години взеха решение за съвместно партньорство с HPE Pointext, които да помогнат в това сериозно начинание. Доказаните IOT (Internet of Things) решения с добавка – безжичната технология Aruba Networks, направиха невъзможното досега – всеки присъстващ на стадиона да разполага с високоскоростна, оптимизирана за преносими устройства Wi-Fi връзка. Освен това новите IT технологии и възможности, добавени от HPE, привличат нови комерсиални услуги и бизнес партньори, които ще помогнат за осъществяване на целите и стремежите на отбора.

Капацитетът на новия стадион е за почти 62 000 човека, което го прави най-големия футболен стадион в Лондон. Феновете разполагат във всеки момент и във всяка точка с бърза и сигурна Wi-Fi връзка с решението на Aruba Networks Wireless и Wired LAN за споделяне и гледане на видео в реално време. Навигацията в стадиона, както и до фен зоните и магазините е осигурена от хардуера и софтуерните решения на Aruba Networks Bluetooth Beacons и Aruba Meridian. Като едно високотехнологично чудо стадионът дава бърз достъп до трибуните на феновете, които имат карти за достъп. Продуктите и услугите, купувани на негова територия, вече могат да се заплащат тотално безкешово – само с безконтактни (или GIFT) карти или разплащане с мобилни телефони (NFC).

 

Mercedes-AMG Petronas и HPE за още по-високи скорости


Друго интересно и успешно сътрудничество на HPE е това с Mercedes-AMG Petronas, което има за цел да разшири и оптимизира дейността на целия екип на пилотите на болиди от Формула 1. Партньорството включва разработен няколкогодишен план за действие с постепенно представяне на нови продукти и решения. Благодарение на тях значително ще се повиши точността и оптимизацията на инженерния екип, а както всички знаем – това е ключов момент при създаването на всеки голям победител.

HPE е официален партньор на тима от Формула 1, предоставяйки edge-to-cloud консултантски решения за целия кръговрат – от инженерния процес на болидите до реалната им поява на пистата и самите състезания. Защото при този високотехнологичен спорт бързината е от решаващо значение не само на пистата, но и за целия екип – по-бързата обработка на данните и производителността на IT оборудването играят много важна роля.


Още от първия етап на това сътрудничество HPE инсталира свои хардуерни решения, специално пригодени за нуждите на инженерния екип на Mercedes-AMG Petronas, който се намира в Бракли, Англия. Инсталацията включва високопроизводителна HPC система Apollo, която е интегрирана в системата за съхраняване на данни.

Тя се използва за стартиране и проследяване на сложни симулации на състезания, което дава на инженерите безценна информация какво точно да подобрят, за да взимат по-бързи решения и да правят подобрения в реално време, когато състезанието е в ход.

 

Hewlett Packard Enterprise е име с традиции в България

В нашата страна HPE присъства отдавна, подкрепяйки водещи български компании с цялостни IT решения от най-високо ниво. Вероятно знаете, че в България от много години насам работят голям брой български и чужди IT специалисти, изградили с времето изключително добро реноме в самата компания, както и сред клиентите си. Това нямаше как да бъде факт, ако нашите специалисти не се развиваха непрекъснато, фокусирайки знанията и опита си върху новостите в IT сферата.

Днес Hewlett Packard Enterprise, управлявано от Селектиум, продължава да предоставя продукти и интелигентни решения за съхранение на данни в защитена хибридна инфраструктура, мобилност и мрежова свързаност от най-висок технологичен клас на своите клиенти от различни индустрии и публичния сектор в България.

Статията е създадена със съдействието на Hewlett Packard Enterprise, управлявано от Селектиум