“Иновациите са заложени в ДНК-то на Hewlett Packard Enterprise (НРЕ)” – това каза в уводното си изказване управляващият директор на компанията Ираван Хира по време на срещата с медиите, състояла се на 6 март в Сан Стефано Плаза.

През последните няколко години технологичният гигант разработва и предлага някой от най-впечатляващите иновации във футуристични сфери като Интернет на нещата (Internet of things), изкуствен интелект (AI), машинно самообучение и блокчейн системи от ново поколение. Макар да звучат като термини от научно – фантастичен роман, всички тези технологии имат съвсем реални измерения и променят ежедневно живота ни по начини, по които дори не предполагаме.

Компанията например предлага на клиентите си решения за задълбочено учене чрез изкуствен интелект (AI), с помощта, на което се елиминира загубата на време и главоболията при управлението и поддръжката на сложни ИТ инфраструктури. Чрез облачно-базиран прогнозен анализ и машинно самообучение, технологии като HPE Infosight успяват да предвидят и разрешат над 86% от потенциалните проблеми още преди тяхното възникване и евентуалното им пагубно влияние върху бизнеса. С помощта на иновации от този тип, многократно се разширяват възможностите на бизнеса, което се отразява положително и на крайните потребители.

Не по-малко интересни са и мрежовата система Aruba, благодарение на която посетителите на бъдещият мега стадион на футболния клуб Тотнъм ще могат да се наслаждават безпроблемно на мачовете на любимия си отбор, без да чакат на дълги опашки и да се блъскат на касите в опит да си купят билет.
Или аналитичната система Apollo, адаптирана от HPЕ специално за нуждите на Mercedes AMG Petronas, с чиято помощ звездата на тима Луис Хамилтън ще продължи да бележи впечатляващи победи във Формула 1.

И това са само част от многобройните продукти и интелигентни решения за съхранение на данни в защитена хибридна инфраструктура, мобилност и мрежова свързаност от най-висок технологичен клас, които Hewlett Packard Enterprise предоставя на всички свои клиенти от различни индустрии и публичния сектор.

Защо ИИ в игрите е толкова тъп и ще поумнее ли някога?

---

Имате нов геймърски лаптоп? Ето четири актуални игри, с които максимално ще му се изкефите! (ВИДЕО)