На MWC 2019 станахме свидетели на множество вълнуващи нови продукти - от сгъваемия телефон Huawei Mate X до новия виртуален шофьор на BMW и много други.

Но имаше и джаджи, които не бихте видели на масово представяне. Онези, на които се гледа с малка доза съмнение и които са определяни за странни, луди и прекрасни по свой начин. Решихме да ви предложим списък с някои от по-необичайните продукти и технологии, които видяхме на голямото мобилно изложение в Барселона.

Lexon Oblio: буркан, който ще почисти и зареди вашия телефон

Безжичното зареждане бавно, но сигурно набира популярност, но това предложение от Lexon прави много повече, отколкото просто да ни отърве от досадните кабели.

Oblio представлява буркан и като го видите, най-вероятно инстинктивно ще искате да сложите в него домашно сладко или цветя, а не телефона си... Но той е поредното доказателство, че външният вид лъже – всъщност е 10 W зарядно устройство, в което можете директно да пуснете вашия телефон, за да го заредите.

Ако това не е достатъчно иновативно, Oblio използва ултравиолетова светлина за почистване на бактерии и микроби от телефона, докато го зарежда.

Lexon твърди, че за 30 минути зареждане 99.9% от бактериите и микробите ще изчезнат от вашето устройство – полезна функция, особено ако сте от хората, които често използват телефона в тоалетната...

Xiaomi Robot Builder: направи си сам робот

Някога искали ли сте да си направите собствен робот, който да участва в ожесточени битки за съдбата на вселената? Ако е така, то Xiaomi ще сбъдне детската ви мечта. Компанията ви предлага робот, който сами да конструирате и контролирате с телефона си.

Има няколко различни варианта, които можете да закупите на цени от около стотина долара. Комплектът се състои от 1000 части и може лесно да бъде сглобен, подобно на Lego. След това с помощта на приложение на телефона си можете да зададете движенията му, сякаш го управлявате с дистанционно управление.

Роботът е интуитивен и лесен за използване и макар че засега не е пробван в бой срещу свои „събратя“, вече може да започнете да планирате стратегията на вашата бот армия.

Oral-B Genius X

Ако като дете постоянно са ви повтаряли да си миете зъбите по правилния начин, с Oral-B Genius X може да получите кошмарно дежа-вю.

Марката, специализирала в грижата за уста, е разработила алгоритъм за изкуствен интелект, който анализира начина, по който почиствате зъбите си, и ви дава обратна връзка за това, как той да се подобри. Подобно на един строг, но грижовен родител, но без да присъства физически до вас, а и си плащате за привилегията.

Когато миете зъбите си с Genius X, той следи много фактори, като например колко дълго и колко силно четкате, давайки същевременно насоки за какво да внимавате при следващото измиване – за целта трябва само да го свържете към съответното приложение.

Интересното е, че гласът не ви „нарежда“ как да миете зъбите си, а само предоставя съвети в ретроспекция, за да откриете свой собствен начин на миене. Той ще ви каже, ако трябва да почиствате по-дълго или по-малко време, да натискате по-леко и дали пропускате някое място, когато четкате. Целта е да ви помогне да си миете зъбите по по-малко вреден начин.

Приложението ще се продава за около 200 евро, когато се появи на пазара през септември.

MyKi Pet: носима технология за вашия домашен любимец

Ако обичате носимите фитнес технологии, но винаги сте искали вашият кучешки спътник или котешки приятел също да се възползва от такава привилегия, то MyKi е вашата джаджа. Тя ще ви позволи да следите физическата активност на вашия домашен любимец посредством GPS.

С помощта на Wi-Fi и мобилно покритие ще имате възможност да проследите вашия домашен любимец в затворени помещения или на открито, както и да използвате геолокализиране, за да разберете кога е напуснал определено място. Нуждаете се от SIM карта, за да работи, но много оператори ще предлагат такава в комплект с устройството.

Така ще може да проверите каква е била активността му в Google Maps - където има функция за история, която проследява минали движения. Това ще ви позволи да прецените доколко вашият домашен любимец се е разхождал всеки ден и да го възнаградите, ако сте доволни от неговата физическа активност... или да го изведете на разходка, ако не се е помръднал от мястото си.

Друго предимство на тракера е неговият дизайн - той е по-малък и по-фин от другите тракери за домашни любимци, така че няма да загрози или дотежи на животното. Тъй като използва собствена SIM карта, може да изпраща актуализации на телефона ви дори когато вашият домашен любимец е далеч, за разлика от конкурентни устройства.

За съжаление на MWC нямаше котки или кучета, които да демонстрират MyKi Pet, но въпреки това устройството изглежда страхотно, ако имате по-пухкава котка или куче, което искате да влезе във форма (или просто да откриете местоположението му, когато изчезне от погледа ви).

Тагове: