Няма какво да се лъжем, поне в рамките на 2019 година най-големите, сериозни и комерсиално успешни „гъвкави“ смартфони ще бъдат представителите на Samsung и Huawei, съответно стоящи зад Galaxy Fold и Mate X.

Въпросните два модела и бяха тези, които привлякоха най-силно вниманието върху себе си в рамките на MWC 2019. Независимо от адски високите цени, на които ще се продават, двата модела вероятно предлагат релевантна визия върху това, какво ще бъде конструирано близкото бъдеще при флагманските модели смартфони.

И двете предложения обаче разчитат на доста различен дизайн, а когато си говорим за него, то неминуемо влизаме и в сферата на едрия субективизъм.

Съвсем логично CEO-то на китайската компания, Ричард Ю, предпочита визуалната конструкция, изработена от дизайнерите и инженерите на Huawei.

Пред Business Insider той споделя, че в един момент Huawei е работил върху три отделни „гъвкави“ варианта за смартфон, като единият е наподобявал много това, на което залага Samsung с Galaxy Fold, но дори и той е бил по-добър от финалния дизайн на корейския гигант.

Ю допълва обаче, че Huawei е преустановил разработката на въпросния, наподобяващ Galaxy Fold модел, защото „бил зле“.

CEO-то на Huawei не се свени директно да сподели: „Мисля, че добавянето на два екрана, преден и заден, прави телефона твърде тежък“.

По обясними причини, докато не се докоснем от първа ръка до „гъвкави“ смартфони, не можем да дадем каквото и да било мнение по казуса коя компания е избрала по-добър дизайн за своя сгъваем продукт. Можем смело да допълним обаче, че поне на този етап „гъвкавите“ телефони ще бъдат особено нишови продукти предвид цените, на които ще се предлагат – 2000 евро за Galaxy Fold и 2300 евро за Huawei Mate X.

Феноменални фотографии от архивите на NASA (СНИМКИ)

---

Сушата свърши! Какво ще играем през март?

Тагове: