Какво прави един дом модерен? Неочакваният отговор е, че е това, което го прави на първо място „дом“ - вашата комфортна зона, сигурна, удобна, персонализирана, място, в което да се отпуснете и да се радвате с всичките си сетива на хората и нещата, които обичате. „Модерното“ е във факта, че съвременните технологии дават много повече възможности за това. Модерният дом за Panasonic е защитен от аварии и лоши хора, озвучен с достоен за аудиофили звук, организиран около телевизор с умопомрачителна картина, оборудван с кухня, която се грижи за здравето ви, и дори съдържащ личен микросалон за красота.

Шанс за най-доброто

Ежегодното европейско събитие Panasonic Convention тази година се проведе в средата на февруари във Франкфурт и започна именно с умния дом и визията за едно по-чисто и енергийно ефективно бъдеще, съвсем в духа на нашия вече излязъл февруарски брой на екологична тематика. С нетърпение очакваме малките градски електрически скутери, захранвани с батерии от Panasonic, за предоставяне под наем за улиците на европейските градове. Но тук все пак ще започнем с OLED телевизорите.

Panasonic е една от компаниите, която инвестира сериозно в тази технология, за да предостави на желаещите възможност да имат максималното приближение на най-добрата картина в дома си. На демонстрациите с трудни сцени, възпроизвеждани на референтен професионален монитор, на какъвто се монтират филмите в Холивуд, новият 77-инчов EZ1000 показа респектираща коректност на детайлите и цветовете. Зад този успех стоят ново поколение HDR OLED панел, нов Studio Colour HCX2 процесор, който има капацитета да постига рекордно точно цветопредаване, и нива на яркост, надвишаващи двойно приетите за нормални за OLED TV технологията. Черното, което видях на тези телевизори, е просто неописуемо, а на малко по-технически език това звучи като динамичен обхват отвъд изискванията за супер взискателния HDR Premium етикет. И за да се възползва на макс от тази концентрация на свръхвисоки технологии, Panasonic се обръща към специалистите от Холивуд за финалната настройка на предавания сигнал. Всичко изглежда прекрасно на този телевизор, защото самият той е прекрасен, но ако инвестирате в такъв, задължително го направете и за Blu-ray плейър от неговото ниво, какъвто ще намерите в лицето представителите на новите серии на компанията. С очите си се убедих, че плейърът има огромно значение.

Равни права за очите и ушите

И тази година акцент в продуктовата гама на Panasonic са разно­образните решения за озвучаване на дома - от големи системи за домашно парти, през елегантни саундбарове за телевизорите, до новия модел от много успешните компактни говорители от серията ALL. Новият модел HC1020 е с мощност 40 W и тяло с дебелина едва 71 мм и въпреки това изпълва дома с качествен звук и дори мощен бас. Последното се дължи на третото поколение технология LinkcsD-Amp, която коригира трептенето и причинената от захранването дисторзия на звука. За още по-добър ефект моделът вече може да се монтира и на стена, където възпроизвежданият звук среща по-малко препятствия, в които да се отразява. С приложението Panasonic Music Streaming App можете лесно да стриймвате от множество музикални услуги и да управлявате всички ALL Connected Audio устройства в различните стаи.

Красиви у дома и извън него

Panasonic внедрява високите технологии и в много продукти за нашето здраве и красота. Всъщност на Panasonic Convention компанията показа огромно разнообразие от малка бяла техника в изкушаващи дизайни и с фокус върху максималното запазване на свежестта на храната, сред които особено внимание бе отделено на сокоизстисквачката с бавно изцеждане за запазване на максимума от полезната стойност на плодовете и зеленчуците. Другият акцент бяха продук­тите за разкрасяване, от които най-колоритна демонстрация бе направена на новите самобръсначки, идеални за подстригване и артистично оформяне на мъжката брада с идеален контур.

Тагове: