Ако сте млади, образовани в областта на информационните технологии и амбициозни, вероятно пандемията само още повече е засилила глада ви за успехи. COVID-19 несъмнено промени света. В същото време феноменът ускори процесите, които бяха неизбежни, и изведе на повърхността нужди, които досега сякаш игнорирахме: необходимостта от свързаност по всяко време и навсякъде, дигитализацията на голяма част от нашите дейности, адаптацията към технологичния свят с всичките му измерения. Нашата устойчивост и гъвкавост, както и желанието и способността да се учим от предизвикателствата и да израстваме като личности са подложени на изпитание.

Но изпитанията съществуват, за да се преодоляват, и светът с нови сили се връща към живот, извличайки ценните уроци от последната година и адаптирайки се към новите реалности.

Като част от този своеобразен ренесанс Huawei започва набирането на участници за следващия курс на обучение Seeds for the Future („Семена за бъдещето“) в сферата на информационните и комуникационните технологии (ИКТ), който ще се проведе от 11 до 18 октомври 2021 г.

„Семена за бъдещето“ в България се осъществява в партньорство с най-престижните университети в страната, представители на работодателите и бизнеса, както и участници, кандидатствали според обявената публична покана. Стипендиантската програма включва образователни курсове за най-добрите студенти и млади хора с интерес и постижения в областта на ИКТ.

Тя първоначално стартира през 2008 г. и се провежда в 130 държави, в партньорство с над 500 водещи университета. Курсовете са завършили над 8700 участници. Те са в сферата на науката, технологиите и икономиката. Програмата включва и развиване на уменията за работа в екип, подобряване на междукултурния диалог и запознаване с пъстрата вековна палитра на китайската култура. Платформата за Seeds for the Future предлага безплатен достъп до 47 предварително записани курса, а темите обхващат всичко от устойчивост и бизнес лидерство през история на Силициевата долина на Китай до киберзащита и аерокосмическа индустрия. Социалната мрежа от възпитаници на Seeds пък се грижи за професионален и стойностен обмен на съдържание и ексклузивни дейности за възпитаниците.

 

 

 
Seeds for the Future 2021 набира стипендианти.
Кандидатите за включване в обучението на Huawei могат да подават автобиография и мотивационно писмо (или 3-минутно лично видео, което отразява желанието им за участие) на имейл hrbulgaria@huawei.com до 13 август.
На 1 септември ще бъдат обявени имената на стипендиантите на програмата, която осигурява 30 места за изявени млади хора от България с интереси в областта на ИКТ.

 

 

 

Целта на инициативата Seeds for the Future на Huawei е развитие на местни таланти, надграждане на знания и умения, обмяна на опит, насърчаване на интереса към ИКТ сектора и мотивиране за участие в глобалната дигитална общност. За компанията тази програма е водеща сред дейностите в областта на корпоративната социална отговорност и в условията на пандемията от COVID-19 се провежда онлайн.

Програми като Seeds for the Future са много полезни за студентите, защото им предоставят възможност да почерпят ценен опит от световната бизнес практика в областта на иновациите, технологиите и икономиката. Посещавайки различни градове в Китай, младите хора обогатят културата си, придобиват нови знания и умения, като се учат и се забавляват в наистина уникална и мултикултурна атмосфера. Освен това в епохата на бързо развитие на технологиите образованието трябва да си сътрудничи с иновативни технологични компании, за да могат младите хора максимално да развият потенциала си още от студентските зали, да бъдат конкурентоспособни не само в България, но и в чужбина. А най-хубавото е, че програмата е напълно прозрачна и ще бъдат оценени онези, които наистина го заслужават.

„Всеки може да бъде сред избраните кандидати, тъй като програмата се фокусира над многообразието и съчетаването на различията за постигането на едно многопластово изживяване. Особено сега, когато местата са тройно повече“, заявява Еленa Николова, стипендиант на Seeds For The Future, която в рамките на програмата успя да съчетае както техническо обучение за най-иновативните технологии в ICT (като 5G, AI, Cloud Computing), така и културен и интелектуален обмен, който я отведе до емблематични забележителности като Китайската стена и Забранения град.

Срокът за кандидатстване е от 25 юни до 13 август. Селекцията ще се извърши в периода 13–27 август, а на 1 септември ще бъдат обявени имената на одобрените за участие в програмата, в която са осигурени 30 места за изявени млади хора до 30 години с интереси в областта на ИКТ. При завършване на курса те ще получат сертификат за завършено обучение.

Повече информация и материали относно програмата Seeds for the Future можете да намерите на този линк.

Това не е първата инициатива на Huawei в помощ на иновациите и развитието на младите у нас. Благодарение на програмата 1000 Dreams детските отделения на „Пирогов“ бяха оборудвани с таблети. Днес достъпът до високите технологии е задължителен за всяко поколение, а не допълнителна и не особено важна екстра. Но заедно с това трябва постоянно да надграждаме възможността младите хора да се възползват напълно от тях.

Ако сте хора с идеи, сила и постоянство, то стипендиантска програма „Семена за бъдещето“ е логичната ви следваща стъпка напред. 

Още от HiComment