Чували ли сте за поколението iGen и знаете ли какво носи то след себе си? Революция или еволюция обещават децата на технологичната ера? Новият брой на HiComm през март ще ви разкаже точно за това, а вече можете да го поръчате от Ozone.bg с безплатна доставка. Дигиталното поколение, мобилните технологии, страстта към смартфона и начинът, по който тя променя нас и поколенията, идващи след нас, са акцент в броя, който за пореден път се осмелява да погледне в бъдещето и да види какво ни предлага то. 

Основната тема започва с разглеждането на термина iGen, който определя едно цяло поколение като „дигитално“; материалът на Стоян Тошев обхваща всичко, което трябва да знаете за технологичната еволюция на хората и причините, по които тя се случва. Какво можем да очакваме след нея и защо е толкова важна.

В статията на Илия Темелков ще четете за пристрастеността към смартфона в България и какво казват бизнесът и учените за нея. Започваме по-директно какво точно означава тази пристрастеност, как са изградени сложните ни отношения със смартфона и какъв е отговорът на въпросите, които те поставят. Знаете ли, че според проучване 92% от българите обичат смартфона си?

Цветомира Панчева разглежда темата за децата и смартфоните, като разговаря с хората, които имат сериозен поглед върху влиянието на технологиите върху подрастващите: техните учители. Ще видим дали наистина трябва да демонизираме смартфона, или просто да го приемем като част от неизбежна еволюция, която може да бъде дори градивна. Дали днешните деца не общуват различно от нас, въпреки че според някои учители смартфоните днес отслабват уменията за рационално мислене, емпатия и говорене пред широка аудитория. Къде е истината и всъщност има ли най-правилен подход?

Перфектният креативен завършек на главната тема на броя прави Вирджиния Кирова с интервюто си с Вера Гоцева, позната и като Lomovera, на тема фотография през смартфона. Фотограф, журналист, човек на науката и на технологиите, Вера описва себе си като „човек, който е разкрачен между писалката и камерата“. Спокойно можем да я определим като лицето на смартфон фотографията в България и тя има наистина какво да разкаже.

В раздел Social ще четете за българския стартъп AYO, който чрез смарт очила спомага за човешката енергия и тонус по изключително интересен начин. От Юлиян Арнаудов идва темата за голямата телеком дилема, а именно: как ще промени живота ни 5G? Пак от него идва и интервюто с Емил Георгиев, технически директор във Vivacom.

И този път в броя ще откриете последните и най-интересни технологични продукти на брандове като Huawei, Philips, Canon, D-Link, a също и Razor Blade, които за пръв път идват официално в България. Ще видите защо проекторите Ricoh са един от най-добрите избори за визуална наслада, кои са предимствата на Lenovo Yoga 920 Vibes и какво видяхме на Panasonic Convention 2018.

В най-футуристичния раздел пък - Futuristic, ще четете за това, как се произвежда енергия от тялото – или защо фитнесът може да стане най-добрият начин за извличане на електроенергия. Ще разберете и как в бъдещето ще отглеждаме растителни ферми в градска среда и защо това е отговорът за нашите деца и внуци. В Play ще четете за всичко най-добро в света на гейминга и филмите, което предстои през март. Това са само някои от нещата, които сме ви подготвили този месец – не забравяйте, че можете да откриете броя ни и в store.bg, както и в ozone.bg с безплатна доставка. Влезте в бъдещето – то ви очаква!

Тагове: