Поддържането на ангажираността и мотивацията на служителите е важен приоритет за бизнеса, но как може да се постигне това в ерата на нарастващи сътресения? Служителите трябва да бъдат насърчавани да работят постоянно в същия висок стандарт, да въплъщават корпоративните ценности и да бъдат част от уникалната фирмена култура и открита комуникация. Това предизвикателство е сложно, тъй като компаниите често се фокусират върху адресирането към външни аудитории – своите клиенти, партньори, медии и други организации. Но дали ще са готови да отделят значителна част от ресурсите за вътрешната публика?

Фирмата, която успя да реализира тези идеи на практика, е базираната в САЩ технологична компания UST, която наскоро обяви, че засилва присъствието си на българския пазар. Решението да се подобрят възможностите за обучение на служителите е базирано на силното търсене на иновативни програми и желанието на специалистите да работят с нови технологии и платформи. UST фокусира усилията си върху проекти за трансформация, които променят начина на работа и живота на партньорите на компанията по целия свят. С модерни лаборатории за тестване на нови продукти и разработване на прототипи в реално време световният технологичен лидер работи за рационализиране на бизнеса на своите международни клиенти. С най-големите и влиятелни компании UST работи вече повече от 12 години. Тези взаимоотношения се основават на постоянното развитие на ИТ талантите и водещите ценности на UST - човечност, почтеност и смирение.

За компанията служителите са най-ценен актив и затова поставя приоритет върху програмите за вътрешна трансформация, като организира няколко инициативи за развитие на своите специалисти. UST инвестира също така и в образованието и кариерното израстване ИТ талантите. Статистически погледнато, всеки служител прекарва 100+ часа годишно в образователни дейности, а през 2021 г. 1800 служители успешно завършиха цялостна програма за лидерство. Като насърчава и развива своя вътрешен талант, UST гарантира, че всички членове на екипа са подготвени да направят следващата стъпка в кариерата си. Високият процент на задържане на служителите в компанията също е повод за гордост, както и фактът, че част от талантите дори се връщат обратно в UST, след като са потърсили възможности на други места.

Подкрепата на социални инициативи е ключов компонент на културата и ценностите на UST. От една страна, компанията подкрепя своя разнообразен екип от ИТ таланти. От друга, UST заедно със своите служители работи върху кампании за по-отворено и приемливо общество, което да подкрепя малцинствата и ветераните по целия свят. UST цени и се грижи за околната среда, като се ангажира да постигне сертифициране за нулеви въглеродни емисии до 2040 г. Като част от тези усилия компанията е изградила и внедрила усъвършенствано решение за контрол на осветлението Smart City, коeто значително намали използването на електроенергия.

„Ние сме изобретатели, стратези и креативно мислещи. Затова се надяваме да привлечем колеги визионери в България, за да работят в нашия ИТ хъб София. Търсим хора със страст към развитие и желание за работа с екип, който споделя ценностите и културата на UST. Офисът на компанията в София ще бъде най-големият R&D център на UST в региона на EMEA. Нашите бъдещи служители ще трансформират изживяването на клиентите чрез силата на технологиите, едновременно с ориентиран към човека подход. Проектите ще бъдат свързани с мултиоблачни услуги, които позволяват създаването на дигитални иновации чрез лесен контрол. Решенията ще се използват в мащабни облаци (Azure, GCP и AWS) и локални центрове за данни“, каза Милен Стоянов, Ръководител Операции, UST България.

За новия си офис в България UST очаква кандидатурите на разработчици на JavaScript/TypeScript или с опит с OOP език за програмиране с минимум 4-годишен опит. Новоназначените ще бъдат в ролята на консултанти и ще работят в тясно сътрудничество с локални и глобални клиенти в няколко основни посоки. Екипната работа ще се изразява в участие в технически дискусии с други колеги инженери от компанията и инженери от страна на клиентите. Друг важен компонент от задълженията на служителите ще бъде изпълнението на изискванията на клиентите, както и комуникацията с архитекти, разработчици, DevOps, инженери по качеството и мениджъри на проекти/продукти.

Ако искате да изследвате нов свят от вълнуващи проекти и технологии, вижте квалификациите и подробностите за отворените позиции в UST Bulgaria, които можете да намерите в LinkedIn - UST отворени позиции Linkedin.

Вижте и примери за иновативни проекти на UST тук:

UST Boundless Impact

UST insights and stories

Тагове: