Logitech и Tencent обявиха, че работят върху портативно устройство за облачни игри. Те смесват хардуерното ноу-хау на марката Logitech G със софтуерната мощ на китайския гигант Tencent. Според официалната страница (където можете да включите своя имейл адрес, за да получавате актуализации) устройството условно се нарича Logitech G Gaming Handheld.

Системата трябва да излезе на пазара по-късно тази година и ще "поддържа множество облачни услуги за игри", каза Logitech. Tencent и Logitech работят съответно с екипите на Xbox Cloud Gaming и GeForce Now в Microsoft и NVIDIA, така че очаквайте преносимият компютър да поддържа най-малкото и двете платформи.

Дали устройството наистина ще бъде пуснато в продажба, както е планирано, остава да се види, като се има предвид продължаващата криза във веригата за доставки, която затруднява производството за почти всяка компания за електроника. Много услуги за облачни игри обаче са достъпни чрез уеб приложения на телефони, така че устройството вероятно няма да се нуждае от много обработка. Вероятно няма да е необходимо да бъде толкова мощно, колкото, да речем, Steam Deck. Използването на компоненти с по-ниска мощност, които не са много трудни за намиране, може да улесни Logitech и Tencent в действителното изграждане на ръчния компютър.

Във всеки случай трябва да разберем повече през следващите месеци, а появата на нова преносима конзола прави този пазарен сегмент още по-интересен.

Снимка: Unsplash

Виж още: Вашият Steam Deck ще пристигне по-бързо от очакваното