Напиши думата, която търсиш и натисни Enter

Tecno е една от онези марки, които имат потенциала да се превърнат в следващия хит при смартфоните. Компанията е основана през 2006 година в Китай и сега тепърва навлиза в Източна Европа, а България ще е една от страните, в които ще съсредоточи бизнеса си.

Имах възможност да посетя щанда им на MWC в Барселона и макар да не бе от най-големите, доброто оползотворяване на разполагаемото пространство и вниманието към дизайна го отличаваше от конкурентни по размер пространства. Там успях да видя и някои от най-добрите устройства, които предлага брандът.

Наскоро името Tecno нашумя с флагмана Phantom X2 Pro, чиято основна камера притежава физически зуумваща камера. Ако не се лъжа, това е първият смартфон с такава функция. Друго интересно предложение е специалната Mondrian версия на Tecno Camon 19 Pro, която сменя цвета си под ултравиолетова светлина.

За българския пазар от Tecno ще заложат на по-бюджетни решения като Spark 8C, Camon 19 и Pova Neo 2. Съвсем скоро ще може да ги откриете в каталозите на някои от операторите, както и в големите вериги магазини.

Tecno Spark 8C е най-евтиният от трите и идва с 4 GB RAM и 128 GB вътрешна памет. Другите два модела са с по 6 GB RAM и 128 GB хранилище, като залагат на MediaTek процесори. Интересното е, че и трите телефона разполагат с жак за слушалки, което е истинско чудо през 2023 г., но им липсва 5G.

Както при по-скъпите си модели, така и при по-евтините Tecno залагат много на дизайна. Това ще е една от отличителните им черти дори в ниския ценови сегмент, а като друга такава може да бъде изтъкнат стремежът за доставяне на максимално добро качество на оптимална цена.

 

Вижте още: MWC23: TCL представи цяла гама достъпни телефони (и не само), които ще бъдат налични и в България