Лесно е да се почувствате отегчени от смартфоните в наши дни. Въпреки вълнуващото присъствие на няколко модела с Android в момента – например новите устройства от Samsung, Google и всички останали, които се задават – изтичането на информация и ранните разкрития изглежда показват просто друго поколение постепенни подобрения. Ако търсите нещо интригуващо, OnePlus може да има точно това, от което се нуждаете. Тъй като Световният мобилен конгрес (MWC) е само след няколко седмици, се говори, че компанията има нов концептуален телефон, който ще бъде представен в Барселона.

Известният с вътрешната си информация Макс Джамбор използва социалната мрежа Twitter, за да разкаже какво знае за друго експериментално устройство от OnePlus, което този път трябва да дебютира на MWC през февруари. Освен името – OnePlus Concept Two, което звучи достатъчно подходящо – не е ясно какво да очакваме от този телефон. От една страна се говори, че компанията работи върху сгъваем дисплей, но изглежда малко вероятно да видим нещо в тази посока. В края на краищата това, което изглеждаше революционно само преди няколко години, не е толкова впечатляващо в наши дни.

Ако идеята за концептуално устройство OnePlus ви се струва позната, паметта ви служи добре. OnePlus Concept One беше показан на CES преди малко повече от три години. Устройство с кожена обвивка с ярки оранжеви акценти и изчезващи лещи на камерата може и да не беше това, което повечето фенове на компанията очакваха, но въпреки това беше интригуваща идея. Предварителният поглед към телефона демонстрира вълнуващ дизайнерски трик, но за съжаление технологията така и не успя да излезе на пазара.

Що се отнася до това какво ще разкрие OnePlus Concept Two, вашето предположение е толкова добро, колкото и нашето. Както споменахме, сгъваем модел изглежда малко вероятен, но това не означава, че гъвкавостта като механизъм е изключена. Може би OnePlus планира да заеме нещо от вече несъществуващото мобилно подразделение на LG и неговата концепция за телефон, който се навива. Каквото и да се окаже в крайна сметка, няма да се наложи да чакаме дълго, за да го видим сами. MWC започва на 27 февруари в Барселона.

Снимка: Unsplash

Виж още: OnePlus 10T 5G: телефон за шампиони (РЕВЮ)