Samsung Galaxy Z Fold 4 е един от малкото сгъваеми телефони с голям екран, предлагани в световен мащаб, като Huawei Mate X2 и Mate XS2 са единствените алтернативи извън Китай.

Сега Honor обяви, че ще планира глобално представяне на сгъваемия телефон Honor Magic Vs по време на MWC 2023, което ще се състои на 27 февруари.

Това няма да е първият път, когато виждаме Honor Magic Vs, тъй като устройството дебютира за първи път в края на ноември 2022 г. Предлагането обаче беше ограничено до Китай, така че се радваме да видим, че Honor най-накрая предлага новото сгъваемо устройство на световните пазари. Honor Magic Vs разчита на 6.45-инчов 120 Hz OLED външен дисплей и 7.9-инчов 90 Hz сгъваем OLED панел. Подобно на Galaxy Z Fold 4, вие получавате поддръжка на стилус за сгъваемия дисплей. Но не трябва да очаквате слот за стилус на това устройство за разлика от дизайна на сгъваемите устройства на Samsung.

Други забележителни характеристики включват процесор Snapdragon 8 Plus Gen 1, 5000 mAh батерия с 66 W кабелно зареждане и система с тройна задна камера (54 MP основен, 50 MP ултраширок и 8 MP 3x телефото сензор). Освен това получавате 16 MP селфи сензор на всеки екран.

Съобщението на компанията потвърждава още нещо - че в същия ден ще дебютира и серията Honor Magic 5. Няма информация за функции или други подробности, но е логично да получим флагмански чипсет, гъвкава система от задни камери, 120 Hz LTPO OLED екран и супербързи скорости на зареждане.

Снимка: Honor

Виж още: Този празничен сезон донесе най-големия спад в продажбите на смартфони в историята