Кога ще създадем истински изкуствен интелект, или т.нар. Artificial General Intelligence? Това е въпросът, в който се гмурнахме с Иван Първанов и Цветомира Панчева, за да споделим отговора му в нашето HitStory този месец. Всеки от нас беше натоварен със задачата да намери една от много игли в купата сено, която образуват грешните представи и нереалистичните очаквания по темата.

Автоматизацията и развитието на високите технологии останаха във фокуса на всички други раздели на броя ни. В TopEvent Слави Славчев подбра за вас най-доброто от престижното автомобилно изложение в Женева - от високоскоростни зверове до най-новите хибриди и градски автомобили. В Select пък подбрахме някои от най-новите и иновативни устройства на пазара, сред които сякаш звездата е Samsung Galaxy S8, за който Виктор Джамбов споделя първите си впечатления. В това време Илия Темелков разгледа мобилните предложения на Sony и тества подробно новите смартфони на HTC, Lenovo и Huawei, сред които се отличават една изумителна камера, една гигантска батерия и някои изненадващи дизайнерски недоразумения. Виктор отиде и на тест драйв с новия Mini Cooper S Countryman ALL4 и трябва да похвалим самоконтрола му да не духне нанакъде с този страхотен автомобил.

В Social Цвети отново се развихри с демонстрация на един интересен нов метод за нестандартен тийм билдинг - бизнес констелации. Тя намери време и да се порови в големия въпрос “Ще вземат ли машините работните ни места?”, а за финал в раздела ви очаква интервю с един от най-добрите български косплейъри в момента - Радослав Петров, който представи България на най-престижното косплей състезание в Европа EuroCosplay. С него обсъдихме любовта към фентъзито, антигероите и предстоящия спектакъл Aniplay 2017, на който HiComm отново е медиен партньор.

Във Futuristic пък ви очакват технологии, извадени като от начунофантастичен роман. Цвети ще ви говори за криопрезервация, ъпдейта на Големия адронен колайдер и вероятността животът ни да е компютърна симулация, а ние с Иван подхванахме големия дебат за клонирането. Трябва ли да се извършва клониране? Какви са етичните рамки на въпроса? И как е свързано то с връщането на изчезнали животински видове обратно към живот. Вижте отговорите в броя.

И завършваме с Play, където ви очаква ексклузивен поглед върху втория сезон на култовия сериал на FOX “Изгнаник”. Поглеждаме и към един от най-очакваните от нас филми на годината - “Пазители на галактиката vol. 2”, в който акценти са малкият Грут и идентичността на героите, в които вече сме влюбени. Великолепната Nier: Automata стана играта ни на броя благодарение на комбинацията от добра бойна система, чувство за хумор и увлекателната характерност на създателя й Йоко Таро, за които разказва Иван Първанов.

Разбира се, това не е всичко. Новият ни брой стана изключително тематично пъстър. Не го изпускайте!